www.tv-midtsjælland.dk

Det sidste hammerslag er sat på kobbertaget på Sct Bendts kirke

22-04-2021

Det sidste hammerslag er sat på det kobbertag på Sct Bendts kirke og ingen længe tages der hul på nedtagningen af det enorme stillads . Efter 8 mdr arbejde på taget og 4 tons nyt kobber som alt sammen er lavet på kirketårnet, så bliver det i dag kl 12 afleveret til meninghedsrådet som skal op og se det færdige arbejde . Det er et stort stykke håndarbejde der er lavet af firmaet Erik Nielsen i Hilledrød. Hver en fals er banket dobbelt sammen så der er blevet brugt nogle håndkræfter i at få bukket det sammen, der er blevet klippet kobber på stedet, taget ned og bukket ned på jorden inden man kunne sætte en plade op igen.. Den sidste store kuppelt på spiret er det eneste der ikke blev skiftet. OG hvorfor er der ingen der kan fortæller. For den bliver ikke nem at skifte når den engang skal skiftes.

Stillads arbejdet påbegyndes i næste uge og ville vare 14 dage ca.. Hertil skal blikkenslagerne ned og inspicere taget som stilladset har stået på .Der kan godt være nogle skader som skal udbedres pga at stilladset vejer vel 40 tons. Og selvom man har lagt skumgummi under stilladset, ja så trykker det lidt alligevel. Så sidste del af stilladset kan stå lidt endnu da der skal måske skiftes nogle plader.

Men efterhånden som de tager stilladset ned ,ville byen kunne se det flotte tårn i kobberfarve, lidt synd for der går mindst 25 år før det for den grønne farve som resten af kirken har på deres tag.
Flere nyhedsfilm