www.tv-midtsjælland.dk

Brandvæsnet redder hund fra en voldsom husbrand

26-01-2021

Brandvæsen redder puddelhund

Da Midt- og Sydsjællands Brand og Redning ankom til stedet, kunne de konstatere, at husets beboere allerede var ude i sikkerhed - og så alligevel ikke. For familiens puddelhund var ikke kommet med ud af stuehuset, hvor loftet stod i flammer.

Det fortæller indsatsleder på stedet, Torben Larsen, der med det samme besluttede at sende en mand ind i det brændende hus for at finde familiens firbenede medlem.

- Det lykkedes også. Den sad og hyggede sig i en sofa og kiggede ud af vinduet, fortæller indsatslederen.

Efter puddelhunden var reddet ud af det tilrøgede hus, fik den lægelig behandling.

- Den fik bare lidt iltmaske, som man også bruger til mennesker. For god ordens skyld, lyder det fra Torben Larsen, der fortæller, at det kun er anden gang i hans snart 38 år i brandvæsnet, at han er med til at redde en hund på den måde. De to kbindelige btjente to hunden med over i deres patruljebil og hvor den fik ild og lidt varme så ikke frøs. Efter noget kom den til sig selv igen.

Puddelhunden har det efter omstændighederne godt, oplyser indsatslederen.

Torben Larsen vurderer, at brandvæsnet vil være til stede ved adressen resten af eftermiddagen. De har styr på branden, men venter lige nu på en redningskran fra beredskabet i Næstved.

- Og så begynder vi at tage tagspær og resterende tagplader af, så vi kan få slukket efter, lyder det

Årsag ukendt

Mens brandvæsnet afslutter slukningsarbejdet, er politiets opgave nu er at opklare, hvad årsagen til branden er.

- Det eneste, der er interessant set med politiets øjne, er, hvad der startede branden. Det kan jo være alt fra en kriminel handling til et uheld, siger Martin Bjerregaard.

Politiets og brandvæsnets tilstedeværelse skaber desuden ikke trafikale problemer, lyder det.
Flere nyhedsfilm