www.tv-midtsjælland.dk

Masser af fisk i Kaserneparksøen

12-09-2019

Onsdag formiddag kunne Lars Frederik Berndt, der er ansat i Ringsted Kommune Natur og Miljø, tage imod 6. klasse fra Valdemarskolen. Det forgik ved Kaserneparksøen, der ligger ved gangbroen ved Batteriet.

Her er der sat fiskefælder op i søen. Fiskene bliver selvfølgelig sat ud igen, men det er for at se, hvordan de trives i den store regnvandssø.

Lars Berndt kunne fortælle at der ikke var fisk i fælderne, men han havde fanget nogen, og der er alt fra gedde og aborre til karusser.

Dagens fangst var en orange karusse, som børne kunne røre ved. Efter en længere fortælling om fiskelivet, kunne børnene skære fisken op for at se indholdet i den lille fisk.

Lars Berndt fortæller til TV-Midtsjælland, at der er nu mange, der fisker ved søen. Men de fisk er ikke særligt sunde, da der er mange tungmetaller i søen. Og det frarådes at spise dem.

"Det er jo vand, der kommer fra vejene, som løber herned" fortæller Lars Berndt. Han ved dog godt, at der er mange østeuropærere, der tager fiskene med hjem, men understreger at det ville han fraråde at gøre.

En polak, som fiskede ved søen, fortalte på engelsk, at han havde fanget en gedde på 4 kg, men havde sat fisken ud igen. Så meldingen er, at der er store fisk at fange.
Flere nyhedsfilm