www.tv-midtsjælland.dk

5 personer fik årets ølmærke i aftes i kulturhuset

17-03-2018

Danske ølentusiaster, uddeler Danske ølmærker for 7.gang. Første gang var i i 2003 hvor man uddelt 20 ølmærker. Den gang eksisterede Ringsted afdelingen ikke. Men igen i år uddeler Ringsted afdelingen ølmærket til hele 5 steder hvor sidste år uddelte man kun to mærker.

På landsplan modtager hele 66 indkøbssteder og 113 udskænkningssteder dette ølmærke. En stigning på hele 10 %. I Ringsted er det en stigning på 150 %.

Formålet med at uddele Det Danske Ølmærke er dels at oplyse foreningens medlemmer, samt andre med interre for øl, hvor der kan  opnåes en særlig oplevelse.

Ringsted afdelingen er stolte over at kunne at de kunne få muligheden for at øge fra 2-5 ølmærker her i byen. Inden da var man ikke tæt på at kunne indstille nogen så det er rigtig flot gået at man nu har 5 steder hvor man kan få rigtig godt øl.

Skjold Burne i  Nørregade har de seneste år virkelig fået udviet deres sortiment fortælle formanden Skjold Hagart til medlemmerne i aftes i kulturhuset. hvor der var mødt 35 medlemmer op. Skjold Burne har 110 forskellige øl. Ca 40 Danske hvor det er ornbeer og Syndikatet der dominerer og hos de udlandske var det mest Belgien der i øjeblikket er hittet. Sortimentet kommer til at variere og bliver udskiftet med tiden fortæller Skjold Haxgart. Lar s har en god viden om de øl der sælges i  hans forretning og man kan altid få en god snak. En rigtig godt sted at købe det gode øl. Sluttede Skjold Hagart med at sige inden LArs Nielsen fik sit ølmærke overrækt.

Byens Specialiteter er lige som SB er lidt overset . Der er ikke mange der ved hvor meget godt der findes i butikken i Tinggade. Der er nemlig 60 forskellige øl .De 40 kommer fra Danmark.Det er klosterbryggeriet og skagens bryghus der dominerer her. Og rigtig godt øl fra italien. Og der er mere nyt på vej. Så her er der en ny butik i Ringsted som gør meget ud af øllet. Og er absolut et besøg værd. fortæller Skjold Haxgart.

Dagli Brugsen i Høm er en ny spiller på market. Nok årets overraskelse for medlemmerne. Der er kommet meget øl ind på hylderne. Øl fra kongens bryghus, ladager bryghus og helt nyt er Næstved bryghus. Så også her er der meget godt øl at finde.

Skema modtager ølmærket for anden gang. De danske Ølentuaster i Ringsted har holdt deres smagninger på skema. Og der er så meget godt øl at vælge imellem. Ca 120 forskellige og altid noget nyt på hylderne. I udvider nu med 5 ølhaner mere. Så man kommer op på ca 10 fadøls haner. Det er og bliver byens ølsted. Også personalet har et godt indblik i hvad der smager godt.

Den lille gårdbutik som er vores stolt hed af lokale bryghuse. og har på få år formodet at etablere sig, både for lokale men så snadelig også for ølelskere fra hele Sjælland.Udover deres eget bryg ja så kan man købe 15-20 forskellige udlandske øl også .

Tillykke til alle 5 steder med jeres ølmærke 2018/2019 og tak for jeres store arbejde i gør for at udbrede det. Det sætter vi stor pris på og det er også derfor i for denne pris. Fortalte formanden Skjold Haxgart
Flere nyhedsfilm