www.tv-midtsjælland.dk

Trekroner fortet ved indsejlingen til Københavns havn

19-10-2017

Præcis som i 1930'erne er Trekroner åbent som udflugtsmål i sommerhalvåret. I kasematbygningerne kan du gå på opdagelse i udstillingen, se en film om Slaget på Reden, eller gå ned i den kolde kælder, snuppe en lommelygte og udforske dybet. Lyser du med lommelygten på de rigtige steder, kan du se og høre levn fra Trekroners glade liv. Udstillingen er gratis - og du går på opdagelse helt på egen hånd.

Historien
Det oprindelige Trekroner blev bygget tilbage i 1713, og er dermed et af de første forter i befæstningen. I slutningen af 1700-tallet blev det nuværende fort bygget – et fort, der har haft en omtumlet tilværelse i takt med begivenhederne i det danske samfund.

Trekroner var en del af Københavns Befæstning, men blev lukket i 1932. I 1934 blev stedet overtaget af Københavns Havnevæsen og var udflugtssted indtil 2. verdenskrigs udbrud. Under krigen blev fortet benyttet til indkvartering for besættelsesmagten.

Indtil Statens Bygningsfredningsfond i 1984 overtog det for 3 kr. stod stedet tomt. I 1994 blev det igen åbnet som udflugtsmål. Trekroner blev overtaget af Kulturarvsstyrelsen. Der oprettedes i den tidligere kommandantbolig en café og restaurant, men i 2006 overgik forpagtningen til den daværende ejer af Middelgrundsfortet.

Da kasematbygningen var ved at forfalde pga. fugt, blev der i 2005 foretaget en større renovering.Den dag i dag kam man tage på tur ud på cafeen, eller holde sin firmafest, privatfest der ude. Se deres hjemmeside

www.trekronerfort.dk/

 
Flere nyhedsfilm