www.tv-midtsjælland.dk

Shetlænder stævne og opvisning hos Team Cabe i dag

28-02-2015

Næste weekend d. 6-8 marts 2015 er opvisningsholdet som er 24 shetlænder ponyer fra forskellige steder fra Sjælland i Herning for at lave en opvisning.

Man har simpelhen mødtes hver 14. dag i Ringsted for at træne til den gallafest de skal til næste weekend . Og i dag skulle det sidste så lige pudses af inden afgang på torsdag.  

Ved et stævne for shetlændere som der findes 8 forskellige slags racer af, men kun de 4 af dem er med i dag kunne man for omkring 150 mennesker vise hvad de havde trænet.. Og for at ponyerne kunne vende sig til tanken med larm fra publikum.

Det gik også rigtig fint og der bliver så lige fin pudset lidt på nogle ting sagde træner Poul Andersen fra Skælskør til Tv-midtsjælland.

Der var 90 ponyer med til stævnet i dag... Og vejret var fint , men lidt køligt for småfolket...

Mountain & Moorland Wintershow er et show for de oprindelige britiske ponyracer, og hvor ponyerne fremvises i deres bedste vinterpragt.

Showet er åbent for hopper, hingste og vallakker af racerne New Forest, Highland, Dartmoor, Exmoor, Connemara, Dales, Fell, Welsh og Shetland. Ponyer fra vores nabolande er også velkomne. Der kræves ikke medlemskab af Mountain & Moorland Denmark .

Alle dyr skal være stambogsførte i henhold til racens egne krav. For racer, der registrerer under Videncentret for Landbrug – Heste, skal ponyen være registreret i ”Hestedata” med fuldt afstamningsgitter. Part Bred ponyer kan deltage, såfremt de kan godkendes af den tilhørende danske avlsforening og er registreret som sådan i HesteData på tilmeldingstidspunktet. For ponyer, der er registreret i udlandet, skal kopi af originale registreringspapirer medsendes, – ved tilmelding pr. mail som vedhæftet fil. For 4-års og ældre hingste, som ikke er dansk kårede, skal dokumentation for licens/avlsgodkendelse/kåring vedlægges. Ca. 10 % af de deltagende ponyer vil blive udtaget til identitetskontrol. Da det er et vintershow, er det ikke tilladt at vaske ponyerne, dog kan vask af hale, man og ben accepteres.

Dommerne Mrs. Linda Impey (Oak Croft) & Mr Malcolm Fry (Bedeslea) fra ”National Pony Society” er uddannet og godkendt til at dømme samtlige M&M-racer.
Flere nyhedsfilm