www.tv-midtsjælland.dk

Smuk koncert med Ringsted og Hundigekoret

12-03-2018

 

 

 

 

 

 

 

Søndag eftermiddag bød på smukke toner fra Ringsted Kongrescenter. Anledningen var at Ringstedkoret i samarbejde med Hundigekoret opførte koncerten Carmina Burana sammen med orkestret Eyfrosyne under ledelse af den erfarne dirigent Tina Lohmann, som til dagligt er fast dirigent hos Hundigekoret, Eufrosyne og Køge Symfoniorkester.

Det opførte værk var komponeret af den tyske komponist Carl Orffs, som i 1934 så teksterne og udvalgte 24 af i alt 254 middelalderdigte. Teksterne blev oprindelig fundet i et kloster i det sydligste Bayern i 1803.

Til koncerten som blev gennemført i hhv. Greve Gymnasium (10.3.2018) og i Kongrescentret i Ringsted (11.3.2018) var der Ialt godt 60 korsangere samt  danmarks ældste amatørsymfoniorkestret Eufrosyne, som består af 20 medlemmer. De blev suppleret af yderligere 34 musikere.

De tre solister var Sopran Nina Sveistrup Clausen, Baryton Jakob Vad samt tenor Gerald Geerink.

Baryton Jakob Vad blev indkaldt torsdag eftermiddag og sopran Nina Sveistup Clausen blev ligeledes indkaldt fredag aften, idet de oprindelige solister desværre måtte melde forfald på grund af sygdom.

Omkring 200 gæster gik efter koncerten i Ringsted Kongrescenter derfra med en smuk oplevelse både hvad angår musik og sang.

Kim Fomsgaard

Flere nyhedsfilm