www.tv-midtsjælland.dk

Sys Bjerre i Glumsø Kirke

08-03-2018

Der er ikke nogen bedre genvej til en følelse af enhed mellem mennesker, end det at synge og spille sammen, og det er den hurtigste medicin mod ensomhed, frygt og sorg”. Sådan sagde Sys Bjerre i et interview på Go’ Aften Danmark i februar.


Den gode ’medicin’ fik 114 deltagere at føle i Glumsø Kirke onsdag aften, da Sys Bjerre gav den første koncert på sin Kirketour 2018. Der var nemlig fællessang fra samtlige bænke i hele kirken, og publikum var meget villige til at synge med, både på de smukke stille salmer og de mere selvironiske herlige ørehængere.

Med sin klare, milde og smukke stemme gav Sys Bjerre publikum et bredt repertoire, dels af egne sange, dels fortolkninger af bl.a. Nordahl Grieg (Kringsatt av fiender) og Carl Nielsen (Tit er jeg glad).
Det er den smukkeste kærlighedssang, der nogensinde er skrevet” sagde Sys Bjerre, inden hun sang ’Jeg har tabt mit hjerte’ af Anne Linnet. Og smukt, det var det!

En god blanding af alvor og humor
Mellem sangene fik publikum indsigt i Sys Bjerres 32-årige liv med fokus på den musikalske del, og det hele blev leveret med både alvor og humor, mikset i det helt rigtige blandingsforhold.

Jeg skabte meget et fællesskab om det faktum, at jeg var en narrøv i starten og det fungerede rigtig godt, for jeg fik en klar følelse af, at jeg ikke var alene. Men det er ligesom at tisse i bukserne på en kold dag, for man kan ikke altid have folk omkring sig, som også er idioter. Nogle gange er man nødt til at være alene med sig selv!” fortalte Sys Bjerre om sine første år som singer-songwriter. Og det var en af de mange gange, publikum fik rørt lattermusklerne, men samtidig også fik leveret stof til eftertanke.

12 salmer til det moderne menneske
Idéen er til dels opstået fordi jeg har lavet et projekt med 12 salmer til det moderne menneske. To af de salmer er faktisk kommet med i den nye Kirkesangbog” sagde Sys Bjerre til TV-Midtsjælland, og fortsatte:

Men det er også fordi, at jeg har været meget inspireret af salmer generelt og af hvordan musik samler folk. Og så er kirken jo et ret oplagt rum at mødes og synge sammen i. Jeg føler der er et håb og en trøst i kirkens rum, også for folk, der ikke er troende. Og så vil jeg i virkeligheden bare gerne være sammen med folk.

Begejstret publikum
Det var ikke kun de lokale Glumsø-borgere, der var mødt op til koncerten. Flere havde fundet vej fra bl.a. Køge og Haslev.

Nogle vidste ikke rigtig hvad de gik ind til, mens andre kunne synge med på alle Sys Bjerres egne tekster.

På trods af de forskellige udgangspunkter, var der stor enighed om, at koncerten var fantastisk, og det var et begejstret publikum, der efter koncerten begav sig ud i den nyfaldne sne, der havde lagt sig over Glumsø.

Man kan altid blive sur, hvis man kigger det rigtige sted hen, lærte jeg som barn. Men da jeg blev voksen fandt jeg ud af, at man også altid kan blive glad, hvis man kigger det rigtige sted hen.” Citat Sys Bjerre, Glumsø Kirke den 7. marts 2018.

/Heidi Taymyr

Flere nyhedsfilm