www.tv-midtsjælland.dk

Mosehusets Købmandshandel

12-02-2018

Findes det, findes det her.


Sådan kunne man foranlediges til at sige om Mosehusets Købmandshandel, for når man træder ind i det lille hyggelige, lidt skæve Mosehus, så er det svært at komme i tanke om noget, man ikke kan købe der.

Der er pander og potter, lys og servietter, fade og skåle, bare for at nævne nogle af de nye og gamle fine ting, der findes til hjemmet.

Og så er der alt det, der kan spises og drikkes. Butikkens ’flagskib’ er te. Med mere end 200 forskellig slags te, er det altid muligt at finde lige præcis den rette smag. Selvom der altid er 1 ton te på lager, så kan man være sikker på, at teen er frisk, for der sælges mellem 4 og 6 tons om året.

Butikken har et stort udvalg af kaffe, chokolader i alle afskygninger, gammeldags bolcher, krydderier, kagepynt, marmelader, mjød, vin og meget andet lækkert.

Og så er der efterhånden et rigtig stort udvalg af spiritus. Udover alle varianter af Pure Shots, er der et bredt sortiment af bl.a. rom, gin og whisky. Og det er ikke kun de gængse, traditionelle mærker, for også på det område repræsenterer Mosehusets Købmandshandel det unikke og særlige.

Man kan få lang tid til at gå i butikken, og hvis man kigger forbi i weekenden, så kan man lige runde Pandekagehuset ved parkeringspladsen. Der kan man købe dejlig varme pandekager med forskelligt fyld og slukke tørsten med en varm eller kold drik.

De har i øvrigt nisser på loftet i Mosehuset, og uanset om man er der sommer eller vinter, så er det et must, at man kigger op på 1. sal, hvor nisserne bor rigtig hyggeligt året rundt.

Mosehusets historie
Mosehuset blev bygget i 1893 og frem til 1949 blev det brugt som bolig for skiftende arbejdere i skovene og tørvemoserne.

Marie Hansen overtog huset i 1954 og åbnede Mosehusets Købmandshandel frem til 1974.

I 1974 åbnede tehandel i butikken, og det har der været lige siden.

Hanne Lundgren overtog Mosehuset i 1994, og efter en grundig restaurering, blev butikken drevet videre i den gamle købmandsånd.

I sensommeren 2017 overtog Heidi Libach Nielsen Mosehuset. I det store hele er Heidi fortsat i den gamle ånd, men den unge mosekone har dog en masse gode idéer. Nogle af dem, bl.a. smagningsarrangementer, er allerede søsat, andre kommer til senere. Så udover det vante og trygge, kan kunderne også glæde sig til flere nye tiltag fremover.

/Film og Foto: Henrik Larsen, Tekst: Heidi Taymyr









Flere nyhedsfilm