www.tv-midtsjælland.dk

Eksklusiv whisky og gin

09-02-2018

Det er nogle særdeles lækre og eksklusive flasker, der er landet hos Byens Specialiteter - to forskellige gin og en whisky.


Glengoyne Whisky
Det store skotske destilleri Glengoyne er yderst anerkendt og populært som producent af single malt whisky. De benytter de absolut bedste råvarer og de tørrer deres byg med varm luft i stedet for brug af tørv, som de fleste andre gør. Den varme luft sikrer, at der ikke er tørverøg i whiskyen.

Glengoyne kan købes i 10, 12, 15, 18 og 21 års varianter.

Scapegrace Dry Gin
Scapegrace Gin er en small-batch, håndlavet Dry Gin fra New Zealand. Det meget rene vand, der bruges, kommer fra et bjerg på Syd-øen, hvor gletcher-vandet efter langsom gennemstrømning af bjergets lag først løber ud igen 80 år senere. Scapegrace Gin er fremstillet af 12 ingredienser: appelsinskal, lemonskal, koriander, kardemomme, muskatnød, valnød, enebær, nellike, angelikarod, lakridsrod, orrisrod, kanel og cassia-bark. Vandt bl.a. dobbelt-guld ved San Francisco Wine & Spirits Competition i 2014.
Den fåes i sølv og guld.

Rives Gin
Mediterranean Dry Gin
De ni botaniske planter, der bruges til at lave denne fine gin, er: Middelhavsenebær med sine delikate fyresmag, stærkt aromatiseret bulgarsk koriander, frisk citron og bitter appelsinskal fra Spanien, angelicarod fra Belgien, søde cassia fra Filippinerne, kinesisk lakrids som tilføjer kompleksitet og endelig italiensk orris (pulveriseret irisrod), som er værdsat for dets fordøjelsesegenskaber og hjælper med at binde smagene sammen.

Smagsnote: Næsten er glat, ren, subtil og elegant. På ganen blendes alkoholen perfekt og gin'en afslører en række nuancer; aromatisk og med en frisk finish takket være citrus. Alkoholindhold: 37,5%
Fås i gaveæske med glas.

Pink Rives
Tilsat de bedste jordbær i Huelva, giver Pink Rives Rives en unik friskhed, fremhævning og en autentisk håndlavet jordbærsmagret gin. Alkoholindhold 37,5%.
Denne gin fås i en gaveæske med glas, og med sin pink farve, er den en helt perfekt gave til kæresten, konen, veninden eller hvem, man har lyst til at forkæle på Valentines Day på onsdag.

/Heidi Taymyr









Flere nyhedsfilm