www.tv-midtsjælland.dk

Danmarks bedste brolæggerlærling er fra Ringsted

22-01-2018

Over 300 af de allerdygtigste fra erhvervsuddannelserne deltog i DM i Skills i MCH i Herning den 18. – 20. januar.


En af dem var Nichlas Drewsen fra Ringsted, der sammen med sin makker Jesper Viking Hansen deltog i disciplinen Brolægning. Og det blev en ’once-in-a-lifetime’ oplevelse for de to brolæggerlærlinge, der vandt deres disciplin og kan nu kalde sig ”Danmarks bedste brolæggerlærlinge”.

Nichlas, der er ansat hos Kaj Bøje Pedersen A/S i Ringsted, og Jesper fra PP Brolægning A/S i Roskilde går begge på NEXT i København, der er landets største udbyder af ungdomsuddannelser.

Nichlas og Jesper er lige langt i deres uddannelse, og en lærer havde observeret at de arbejdede godt sammen i et rimelig højt tempo, og derfor blev de to valgt ud til DM Skills.

De har brugt godt og vel 1½ uge på at øve sig på opgaven. ”Vi skulle ikke bruge mere tid” sagde Nichlas til TV-Midtsjælland, da vi talte med den glade vinder mandag aften.

Den 9. marts er Nichlas færdigudlært og ’Danmarks bedste brolæggerlærling’ er bestemt ikke skidt, at have stående på sit CV.

Nichlas og Jesper var i Herning allerede fra onsdag i sidste uge, og de havde 21 timer til deres opgave.

Opgaven var plan, der var ingen huller i belægningen og huggelinierne var flotte” svarede Nichlas på spørgsmålet om, hvorfor det lige blev de to, der løb af med den flotte sejr.

Vi var meget nervøse op til afgørelsen, men vi er mega glade. Selvom jeg ikke er kommet helt over det endnu” fortalte Nichlas.

Udover den fine statuette og et diplom, vandt Nichlas og Jesper også en pengepræmie, og har fået en gave fra NEXT.

Interessen for brolægning er ikke fremmed for Nichlas’ familie.

Min far har arbejdet som brolægger siden han var 17 år og min onkel er brolægger” fortalte Nichlas, der var med sin far på arbejde som barn og fik interessen for faget.

På Nichlas’ arbejdsplads Kaj Bøje Pedersen A/S, er de naturligvis også stolte af deres dygtige lærling. De var med i Herning og nød at se det flotte håndværk fra alle de arbejdende stande. Det kan man læse på deres facebookside.

TV-Midtsjælland ønsker stort tillykke med den flotte sejr!

Fakta om Skills Denmark og DM i Skills

SkillsDenmark har siden 2011 afholdt DM i Skills hvert år.

DM i Skills skal eksponere erhvervsuddannelserne på en positiv måde ved at vise de dygtigste eud-elever, der gennem konkurrencer yder deres bedste.

SkillsDenmarks vision er at styrke erhvervsuddannelsernes image blandt uddannelsessøgende og deres forældre og lærere, det politiske system og samfundet generelt.

SkillsDenmarks mission er at eksponere erhvervsuddannelserne positivt gennem primært nationale og internationale skillskonkurrencer. Ved at de bedste elever viser deres engagement og fagligt høje niveau, sætter vi fokus på, at erhvervsuddannelserne er spændende og giver gode fremtids- og karrieremuligheder. Det skal sikre en øget tilgang til erhvervsuddannelserne.

Kilde: skilsdenmark.dk

/Heidi Taymyr

Flere nyhedsfilm