www.tv-midtsjælland.dk

Radio Midtsjælland er gået i luften

13-01-2018

For to dage siden brød vores computer sammen. Vores fantastiske IT-mand trådte til med det samme, så vi kom op og køre allerede dagen efter. Men den seneste uge er vi tidligst kommet hjem kl. 2 om natten, så der har været travlt.


Det fortalte formand for bestyrelsen i Radio Midtsjælland, Michael Larsen til TV-Midtsjælland, umiddelbart inden den nye radiostation gik i luften lørdag kl. 12.

Det var ikke hele bestyrelsen for den nye radiostation, der var samlet umiddelbart inden stationen gik i luften. Næstformand Jonas Berg endte desværre på en brakmark på vej til Borup og måtte hentes. Han nåede frem i god behold, men ikke til kl. 12!

Den første stemme
Præcis på slaget 12, kunne byrådspolitiker og formand for Kultur- og Idrætsudvalget i Køge Kommune, Anders Ladegaard Bork, byde både lyttere og gæster ved åbningsceremonien velkomne. Anders Ladegaard Bork blev den første stemme, der flød gennem æteren ud til lytterne.

I disse tider, hvor kravene til indhold og sendetider kun bliver større og større, ser man desværre, at mange små radiostationer må dreje nøglen om. Det glæder mig derfor, at der kommer nye til, for de små radiokanaler kan noget, som de store ikke kan. De kan bringe os i kontakt med hinanden lokalt. Vi kan kommunikere med hinanden. Vi kan have en dialog. Eller DU kære lytter, kan også have friheden til at læne dig tilbage og høre god radio, direkte produceret fra dit lokalområde” sagde Anders Ladegaard Bork.

Præcis et år
Den 13. januar 2017 blev bestyrelsen for Radio Midtsjælland stiftet, så det var på bestyrelsens årsdag, at radiostationen sendte på frekvens 89,9 for første gang.

Radiostationen, der holder til på Corona Camping i Borup, er den første radiostation, der ligger på en campingplads.

De 20-25 frivillige, ulønnede radioværter, der er tilknyttet radiostationen sørger for, at der sendes 24 timer i døgnet.

Selve radiosenderen dækker et pænt område både mod syd og vest, men den når kun knapt til Køge.

Åsen i Køge er en udfordring, fordi den ligger meget højt, men vi arbejder på det, og vi skal nok nå Køge på et tidspunkt” fortalte Michael Larsens far, Steen Larsen, der er kasserer i Radio Midtsjællands bestyrelse.

Et familieforetagende
Steen Larsen har kørt diskotek i Køge-området i mere end 35 år. Sønnen Michael har været med inde over, og har også selv været ude og spille lidt diskotek for folk.

Michael startede med at lave internetradio, men da det blev muligt at søge om sendetilladelse, besluttede familien at springe til, for det er kun hvert 10. år, der udstedes sendetilladelser.

Noget af udstyret har vi købt for egne penge, men vi har været så heldige at få en del fra Radio Amager, bare mod at hente det. Det har sparet os for en masse penge” sagde Steen Larsen.

Steens kone – og Michaels mor – Pia er bestyrelsesmedlem i bestyrelsen, og således er det et rigtig familieforetagende.

Der er nok at se til
Vi synes det er spændende, og vi synes der mangler noget til lokalområdet” fortalte Susanne Farnø, der sammen med sin mand Michael Farnø, ejer Corona Camping, hvor Radio Midtsjælland holder til.

Michael Larsen og hans familie kommer meget på Corona Camping, og da Susanne og Michael Farnø hørte om sendetilladelsen, tilbød de at lægge lokaler til.

Michael Farnø er også med i Radio Midtsjællands Bestyrelse, og har deltaget aktivt i forløbet.

Det er ellers ikke fordi Michael og Susanne ikke selv har nok at se til. Ud over de mange aktiviteter på campingpladsen, er Susanne, sammen med sit band 4Tunes, med i finalen i DK4 programmet Danskpop Talent, der løber ad stablen i Horsens på lørdag. Finalen sendes naturligvis på campingpladsen, og mon ikke Radio Midtsjælland er på pletten!

Vi kan også her ude!
Lokalbefolkningen i området er rigtig glade for den nye radiokanal.

Det betyder rigtig meget for Borup og omegn. Vi har brug for, at folk kan komme ud med deres budskaber om, hvad der foregår i yderområderne i en stor kommune som Køge. ”, sagde Karen Olesen til TV-Midtsjælland og fortsatte:

Lige præcis det her sted (Corona Camping. Red) er et rigtig stort musiksted, og der foregår en masse arrangementer, både musik, foredrag osv., og det er vigtigt at få formidlet budskabet om, at vi kan også her ude! Corona Camping rummer mangfoldigheden, og der er masser af hjerterum, så vi er rigtig glade for at komme her.

Planer for fremtiden
Hele flokken bag Radio Midtsjælland, med Michael Larsen i spidsen, har en masse rigtig gode idéer til fremtiden for radiostationen. Udover en række spændende programmer, så har de også kontakt med nogle skoleklasser.

Planen er, at eleverne udstyres med optagere og redigeringscomputere, og så skal de ellers ud og lave ’journalistik’, som kan bringes i Radio Midtsjælland. Det er en idé, skolelærerne er rigtig begejstrede for.

Nej, det er ikke idéer, der mangler på radiostationen, hvor alle kræfter arbejder gratis. Den statsstøtte, radiostationen modtager, går til at betale for udgifter til bl.a. koda, så der udbetales ikke løn til radioværterne.

Hvis du er blevet nysgerrig, så kan du høre Radio Midtsjælland på 89,9 MHz eller på radiomidt.dk, hvor du kan høre direkte radio. Du kan også kigge forbi radiostationens facebookside her.

 

/Heidi Taymyr

Flere nyhedsfilm