www.tv-midtsjælland.dk

Fugleskjulet i Verdens Navle

21-10-2017

Efteråret havde iført sig det fineste festtøj, og solen gjorde, hvad den kunne for at bryde morgendisen, da det flotte fugleskjul blev indviet ved Glumsø Sø lørdag formiddag.

Derved kunne formand for Glumsø og Omegns Lokalråd, Visti Christoffersen, ændre på sin tale, der oprindeligt startede med ”Jeg beklager det dårlige vejr”.


Edderkoppen i midten
Det afgørende initiativ kom fra en nabogruppe, bestående af Flemming og Dorthe Skøtt, Hanne og Svend Hansen samt Daniel og Marie Rasmussen, der alle er nærmeste naboer til fugleskjulet. De kunne også se den gode idé med, at et fugleskjul kunne være en rigtig god ting for brugerne af Hjertestien. Sammen med Jens Knudsen, gik de, med base i Lokalrådet, i gang med projektet” fortalte Visti Christoffersen og sendte en stor tak til Nabogruppen.

Næstved Kommunes administration og Naturstyrelsen fik også en tak med på vejen, for begge har været meget behjælpelige med gode råd undervejs.

Hvis I vidste, hvor mange regler, der skal overholdes, godkendes og søges om for sådan 6 kvm træpavillon – det er et mareridt” smilede Visti Christoffersen.

Som ’edderkoppen i midten’ har Jens Knudsen styret projektets enorme administrative arbejde.

Uden dig havde der ikke været noget Fugleskjul” sagde Visti til Jens Knudsen.

Verdens navle
Det er mange timers planlægning og arbejde fra frivillige. Det var aldrig sket i kommunalt regi, hvis vi selv skulle have stået for det, så der skal lyde en stor tak til alle jer, der har brugt timer på at tænke på og kæmpe for det her” sagde formand for Kulturudvalget i Næstved Kommune, Linda Frederiksen, der også stillede spørgsmålet ”Og hvorfor er det så, det er så godt, at vi har fået et fugleskjul?”.

Det er for at vi kan få nogle unikke naturoplevelser, når vi alligevel er ude og nyde naturen. Når vi kommer herud – især med de små – så kan det nogle gange være svært, at komme tæt på og nå at se fuglene, fordi man kommer til at larme en lille smule. Fugleskjulet er rigtig godt, fordi man kommer lidt længere ud, og man er ’dækket til’ på vejen derud, så man når at opleve fuglene.

Næstved Kommune synes jo naturligvis også det er fantastisk med det nye fugleskjul, for det er endnu en ting, der gør det fantastisk at bo i området.

Jeg tænker at jeg bor lige i Verdens Navle her i Glumsø” sagde Linda Frederiksen og opfordrede alle til at gå ind på Lokalrådets hjemmeside og nyde de  film, der viser et særdeles naturskønt område - f.eks. denne film om Glumsø.

Linda Frederiksen påpegede det geniale i, at adgangen til fugleskjulet er lavet på en måde, så det også kan benyttes af f.eks. plejehjemmets rickshaws.

Efter 3 hurraråb, klippede Linda Frederiksen den røde snor og erklærede fugleskjulet for indviet.

Kræs for både øjne og mave
Da omtrent 100 fremmødte havde fået nydt fugleskjulets meget smukke udsigt over Glumsø Sø, serverede Lokalrådet både sandwich, drikkevarer og lidt til den søde tand, og snakken gik om mangt og meget – men mest om Glumsø, som alle var enige om, virkelig har fået noget helt unikt som supplement til den i forvejen skønne hjertesti, der går rundt om søen.

Lidt fakta
Det er Bavelse Sø, der ejer Glumsø Sø, og de har givet tilladelse til, at fugleskjulet måtte opføres.

Skilte og pjecer er udført professionelt af byens grafiker, Poul Eriksen, der også sidder i Lokalrådet.

Det er Wood-Ways fra Skanderborg og den lokale tømrermester Henning Mortensen, der har leveret materialer til fugleskjulet.

Adam Grønne Foto og Film har produceret filmen om fugleskjulet, hjertestien og Glumsø Sø. Se den her.

Projektet er udført med økonomiske bidrag for sponsorerne Nordea Fonden, Aage V. Jensen Naturfond, Friluftsrådet, Lions, Næstved Kommune og Glumsø og Omegns Lokalråd.

/Heidi Taymyr

 

Flere nyhedsfilm