www.tv-midtsjælland.dk

Gratis bøger fra BOGglad-puljen til dagplejerne i Ringsted Kommune

19-06-2022

Ringsted Bibliotek har, i samarbejde med Slots- og Kulturstyrelsen, fået mulighed for at uddele gratis bøger til bogsamlinger i dagplejen og udvalgte institutioner i Ringsted Kommune. Projektet hedder BOGglad.


De fleste af os kender allerede til hyggelig højtlæsning, underholdende historiefortælling og flotte billedbøger. BOGglad er en pulje, der er sat i verden af Slots- og Kulturstyrelsen for at inspirere til hygge, leg og fordybelse med bøger og de mindste børn.
Ringsted Bibliotek har fået tilskud fra puljen til indkøb af bøger til bogsamlinger, som deles ud til legestuer og udvalgte institutioner i Ringsted Kommune i juni 2022.

Signe Flaier Kalmberg, børnebibliotekar på Ringsted Bibliotek, siger følgende om projektet:

”I juni måned uddeler vi over 700 bøger til dagplejere og institutioner i Ringsted Kommune, som en del af Bogglad projektet. Det er SÅ fantastisk at mærke den glæde og interesse børnene viser projektet, bl.a. ved at de er med til at vælge de bøger de allerbedst kan lide. Og superfedt nu også at give børnene bøgerne i hånden, og se glæden i deres øjne.
På Ringsted Bibliotek tror vi på at børnene skal tilbydes mange forskellige læseoplevelser, og de skal have lov til at gå på opdagelse i bøgernes univers – både alene og sammen med andre.”

Udover at få uddelt gratis bøger har børnene også mødt Baldrian, som er bibliotekets maskot. Han er desuden repræsentant for bibliotekets Youtubekanal: ”Baldrians Børnefortællinger”.
Her kan børnene få en god og hyggelig højtlæsningsoplevelse sammen med børnebibliotekarerne og Baldrian.

Du kan følge linket til Baldrians Børnefortællinger på Youtube her: https://www.youtube.com/channel/UCw78i7lBVY3e4dTCM9b4ROw

/Pressemeddelelse Ringsted Bibliotek

Flere nyhedsfilm