www.tv-midtsjælland.dk

Modelflyvningens Dag hos Borup Modelflyvere

13-05-2022

Borup Modelflyvere inviterer igen i år til åbent hus. Kom ud og se på de mange spændende fly, få en snak med vores medlemmer, og hvis vejret tillader det, så inviterer vi på en prøvetur med et af vore skolefly.


Søndag den 22. maj kl. 11.00 - 16.00 afholder alle danske Modelflyveklubber Modelflyvningens Dag. Det betyder, at alle Danmarks omkring 100 modeflyveklubber slår hangarportene op for alle, der kunne tænke sig en time eller i to i selskab med entusiastiske, modelfly piloter og konstruktører. Skulle sulten eller tørsten indfinde sig så vil der på pladsen vil der være mulighed for at købe øl, vand og pølser, så vi håber, at rigtigt mange vil besøge Borup Modelflyvere.

Vores modelfly spænder fra flotte svævefly til kopier af rigtige flyvemaskiner, de har alle det til fælles, at de er fascinerende og smukke, og så flyves de på samme måde som et rigtigt fly. Vi vil også gerne vise, at modelflyvning ikke blot er flyvning men at, megen tid går med bygning og vedligeholdelse af vores fly, og sidst men ikke mindst, så har vi en rigtig god klubånd og et godt kammeratskab.

Mange af vores medlemmernes fly vil være udstillet på flyvepladsen. Og der er mange forskellige af dem, store og små, svævefly, motorfly både brændstof og el, så her er nok at tale om. Lyden af snurrende motorer kommer ikke til at forstyrre samtalen, for moderne motorer støjer ikke meget.

Vi vil invitere til en prøvetur på vores modelflysimulator i vores klubhus. Der vil det være muligt at afprøve sine færdigheder med et modelfly, uden risiko for at kunne ødelægge noget. Hvis vejret tillader det, vil vi invitere vore interesserede gæster til selv at prøve at flyve med et rigtigt modelfly. Vi har i klubben begynderfly med dobbeltstyring lige som i en skolevogn, og på Modelflyvningens Dag vil vi invitere til en prøvetur, så man selv kan prøve, hvordan det er at flyve et modelfly. Så længe der er en instruktør ved siden af, kan der ikke ske noget.

Vi håber igen i år, at mange ’gamle’ piloter og kommende modelpiloter vil besøge os, vi har plads til nye medlemmer. Der er tradition for flot besøg hos Borup Modelflyvere på Modelflyvningens dag og tradition for at klubbens medlemmer gør deres for at vi får så mange modeller i luften som muligt, så der hele tiden er noget at se på.

På pladsen vil der være mulighed for at købe øl, vand og pølser, så vi håber, at rigtigt mange vil besøge Borup Modelflyvere på modelflyvepladsen Ringstedvej 657, 4100 Ringsted ved Slimminge, kl. 11.00 til 16.00

Med venlig hilsen
René Hansen
formand for Borup Modelflyvere
www.borupmodelflyvere.dk

Flere nyhedsfilm