www.tv-midtsjælland.dk

Book det nye shelter ved skrænten ved Haraldsted Sø

06-05-2022

Ringsted Kommune har etableret et shelter ved skrænten tæt ved Søsportshjørnet ved Haraldsted Sø. Du kan gratis booke shelteret via Friluftsguiden.dk. Derudover tilbyder Ringsted Kommune et mini-kursus i at overnatte i naturen og lave mad over bål.


Nu kan du booke det nye shelter på vestsiden af Haraldsted Sø og nyde udsigten over søen. Samtidigt kan du nyde det nye shelter, som er etableret af Ringsted Kommune og bygget af lokale unge mennesker fra FGU-Ringsted.

Du kan booke pladsen ved at gå ind på friluftsguiden.dk – trykke på ”Tema” og herunder vælge ”Overnatning” også ”Shelterplads”. Du kan gå direkte til bookingsitet på dette link www.friluftsguiden.dk/?show=page&id=30934&repo=bjPage&poi=bookOvernatning.

Der er plads til 8 sovende gæster, og der er anlagt en lille bålplads foran og en rist til evt. stegning af mad. Man skal selv medbringe brænde og vand. Der er toiletter ved søsportshjørnet ca. 600 meter syd for shelterpladsen, hvor man også kan supplere sit vand.

Der er selvfølgelig nogle regler for god adfærd omkring benyttelsen af shelteret.

  • Man har fortrinsret, hvis man har booket shelteret, men det er god stil at lade andre komme til, hvis der er plads. Derfor er det også god stil kun at booke det antal pladser, man reelt skal bruge.
  • Vis hensyn til det omkringliggende dyre- og planteliv samt lokalsamfundet – vær derfor ikke støjende og benyt ikke højtalere, radio eller musikinstrumenter. Hunde skal holdes i snor overalt
  • Hold shelter og –pladsen ren og ryddelig, husk at tage dit affald med hjem!
  • Lav kun bål på bålpladsen og husk at slukke bålet ordentligt, inden I går derfra.
  • Sidst, men ikke mindst er der hyggepligt ved shelteret.

Der er i forvejen to andre sheltre, som man kan benytte ved Haraldsted Sø. Det ene er etableret af Ringsted Kommune og ligger helt nede ved søkanten i den østlige ende af Vrangeskov langs Ringsted Oplevelsessti. Det shelter kan ikke bookes på forhånd.

Det andet shelter er etableret af Naturstyrelsen og ligger nord for Haraldstedvej i Vrangeskov sammen med en bålhytte. Det shelter kan bookes via Naturstyrelsens hjemmeside ”udinaturen.dk” .

Prøv jer af med en overnatning i naturen til mini-kursus

Er I ikke helt sikre på, at I har mod på selv at booke og overnatte i naturen, eller tror I, at I mangler udstyr og ved ikke helt, om det er noget for familien, kan I gratis melde jer til et mini-kursus. Her kan I i selskab med garvet friluftsudøvere afprøve at overnatte i shelter, telt eller bivuak, ligesom I kan prøve at lave mad over bål.

Det foregår den 3. – 4. juni. i shelteret i Vrangeskov. I den forbindelse kan I låne sovepose, indersovepose samt liggeunderlag. Kursus-afholderne medbringer gryder, madvarer o.a.

Tilmelding til mini-kurset kan ske ved at sende en mail til Ringsted Kommunes Grønne Guide Lars Berndt på lfbe@ringsted.dk. Børn i selskab med voksne er den primære målgruppe – men alle er velkomne!

/Pressemeddelelse Ringsted Kommune
/Fotos: Oplev RIngsted / Heidi Taymyr

Flere nyhedsfilm