www.tv-midtsjælland.dk

Politisk flertal nedlægger 150 p-pladser på Roskildevej

20-04-2022

Venstre, Enhedslisten, Socialistisk Folkeparti og Socialdemokratiet nedlægger 150 p-pladser i Benløse i Ringsted.


På seneste byrådsmøde vedtog et enigt byråd den længe ventede og i manges øjne tiltrængte renovering af Roskildevej. Et projekt, hvor fortove, cykelstier og selve hovedvejen renoveres og forskønnes, og hvor kommunen sammen med forsyningen separatkloakerer og nedlægger fjernvarme til de husstande, der måtte ønske dette i Benløse.

Inden byrådsmødet blev det efter ønske fra økonomiudvalget fremlagt politikerne, hvor mange parkeringspladser administrationen lagde op til at fjerne i projektet. Ifølge Ringsted Kommune drejer det sig om hele 150 parkeringspladser, der, såfremt andet ikke blev besluttet, vil blive fjernet.
På byrådsmødet foreslog de Konservative på baggrund af administrationens nye information at godkende projektet med en bemærkning om, at antallet af parkeringspladser skal være det samme efter projektets afslutning.

På byrådsmødet udtalte Benjamin Pedersen fra Konservative: “Det er et godt projekt, der trænger i den grad til noget forskønnelse i det område. Vi har dog været inde i en ærgerlig tendens de seneste år, hvor vi nedlægger flere og flere parkeringspladser i kommunen. Derfor foreslår vi at godkende projektet med en bemærkning om, at antallet af P-pladser skal forblive det samme efter projektets afslutning.

Forslaget faldt, da Venstre, Enhedslisten, SF, Socialdemokratiet stemte imod denne bemærkning om at bibeholde antallet af parkeringspladser.

Hvor de 150 parkeringspladser, som et flertal nu har nedlagt, fremover skal findes i Benløse, melder sagen ikke noget om.
 

Flere nyhedsfilm