www.tv-midtsjælland.dk

Ringsted Fotoklub udstiller på biblioteket

16-01-2022

På mandag, den 17. januar, holder Ringsted Fotoklub fernisering på Ringsted Bibliotek fra kl. 17 – 18, hvor alle er velkomne.


Det er tre år siden at Ringsted Fotoklub sidst havde en udstilling på biblioteket, men nu er de klar igen. I weekenden satte 13 medlemmer af klubben deres flotte billeder op til udstillingen, som kan ses frem til og med søndag den 6. februar.

Fotoklubben holder til i Ringsted Kulturhus, og på grund af corona, har der ikke været mulighed for megen aktivitet i en lang periode. Det har kostet på medlemskontoen, men det er heldigvis ved at vende igen. Ud af de 13 fotografer, der udstiller på biblioteket, er de 5 nye medlemmer.

”I år er der ikke noget tema” fortalte fotoklubbens formand Toke Beck, mens billederne blev sat op. Toke Beck fortsatte: ”Det er noget helt nyt. Hvert medlem har det frie valg.”

Det er derfor et mangfoldigt udvalg af billeder de 13 fotografer præsenterer på udstillingen, og det vil være muligt for enhver fotointeresseret at finde god inspiration i de mange virkelig flotte billeder.

Erfaringsudveksling

Ringsted Fotoklub mødes fast hver anden mandag i kulturhuset, hvor blandt andet månedens fototema diskuteres. Medlemmerne har forskellige kompetenceområder inden for fotograferingens kunst, så de bruger også tid på at erfaringsudveksle med hinanden, både for at lære nyt og for at få ny inspiration.

Nogle gange om året tager klubben på fototure, og der er blandt andet planlagt en weekendtur til Ribe, hvor medlemmerne håber at få fotograferet sort sol, en tur til Jydelejet på Møn, hvor der er vilde orkidéer samt en lokal tur til Fjellebro.

Et flot bagkatalog

Går man i galleriet på www.ringsted-fotoklub.dk, kan man se en hel masse lækre fotos. Der er f.eks. billeder fra oktober 2019, hvor klubben lavede røgfotografering ved slagteriet. Her var blandt andet borgmester Henrik Hvidesten model.

Det krævede en del forberedelse, for sådan en røgkanon holder i et minuts tid, så er det meste væk. Så man skal være hurtig med indstillingerne” fortalte Toke Beck.

Besøger man Ringsted Forsyning, vil man støde på nogle billeder, som tre af klubbens fotografer blev bedt om at tage til at hænge op på kontoret. Det er ikke sjældent, at klubbens medlemmer bliver spurgt om opgaver.

 

Tag bedre billeder – meld dig ind i Ringsted Fotoklub

Går du og synes at dine fotos mangler et eller andet – motiv, farver eller dynamik – eller er de for kedelige, rodede, for lyse eller for mørke – så kom forbi Ringsted Fotoklub og få en snak med medlemmerne om fordelene ved at være med i Ringsted Fotoklub.

Mange melder sig ind i klubben for at lære at tage billeder og blive inspireret af andre med samme interesse. Og der er meget at blive inspireret af. Fascinerende landskabs- og naturbilleder, kreative skud, sportsbilleder, farver og sort/hvid i alle afskygninger, stemninger og naturlige familie- og rejsebilleder.

Ringsted Fotoklub afholder løbende konkurrencer blandt medlemmerne. Opgaverne eller temaerne er varierende og stiller krav til fotografen om at finde et motiv og præsentere det på en sådan måde, at beskueren bibringes den samme oplevelse eller stemning.

Ringsted Fotoklub er et aktivt forum for fotointeresserede – alt indenfor emnet diskuteres, vendes og drejes. Og er man til abstrakt, natur eller portræt er underordnet. Fællesskabet om fotointeressen er det, der samler. Klubben laver aktivitetsplaner for 6 måneder ad gangen og de dækker bl.a. afleveringsopgaver og konkurrencer, billedkritik, undervisning, foredrag og fototure.

Klubben mødes to gange om måneden – mandage i lige uger kl. 19 – 21 i Kulturhuset, Søgade 3, 1. sal (caféen) og alle er velkomne. Om du har et godt begynderkamera eller et dyrt spejlreflekskamera er underordnet. Se mere på www.ringsted-fotoklub.dk eller send en mail til foto@ringsted-fotoklub.dk.

Ringsted Fotoklub

Flere nyhedsfilm