www.tv-midtsjælland.dk

Glade hjul på Sporvejsmuseet

24-11-2021

I weekenden 11. - 12. december genoptager Sporvejsmuseet Skjoldenæsholm en mangeårig tradition, når museet afbryder vinterpausen og sætter julepyntede sporvogne i trafik ude i det hvide eller grønne – alt efter, hvad vejret har tænkt sig. Corona-pandemien betød i 2020, at museets julearrangement måtte aflyses.


Sporvejsmuseets julearrangement byder på kørsel med julepyntede sporvogne, salg af friskskovede juletræer ved museumssporvejens endestation i Højbjerg Skov, og der bydes på musikalsk underholdning, gløgg og æbleskiver eller andre varme eller kolde drikke i den særlige julecafé.

Den forestående jul sætter præg på museets udstilling og på butiksudstillingerne i den lange museumsgade med det uofficielle - men ganske passende - navn Valby Langgade. Mon ikke, der er mobiliseret en hel del nisser og snelandskaber, modeltog og andet, sådan som børn og barnlige sjæle kunne studere det i butiksudstillingerne i 1940erne, 1950erne og 1960erne?

Sporvejsmuseet samler på mange store og små rariteter. Deriblandt fine gamle julekalendere i mange tredimensionale udformninger, kravlenisser og andre ting, som var en del af julen i de gamle sporvognes storhedstid. Disse ting bliver hentet frem til de to særlige åbningsdage i december. Mange af museumsgæsterne har gjort et julebesøg på Sporvejsmuseet til en skattet tradition. Julesporvognene kørte første gang i 1990.

Der er forbindelse til Sporvejsmuseet med Sporvejsmuseets busser fra Borup station. Køreplanen kan ses på museets hjemmeside www.sporvejsmuseet.dk eller Rejseplanen.

Man kan selvfølgelig også selv sørge for transporten til Sporvejsmuseet på to, tre eller fire hjul.  Sporvejsmuseet Skjoldenæsholm ligger ved Jystrup omtrent midt mellem Roskilde og Ringsted. I dagene 11. og 12. december åbnes kl. 10 og lukkes kl. 16. Der kan læses mere på hjemmesiden www.sporvejsmuseet.dk.

/Pressemeddelelse Sporvejsmuseet Skjoldenæsholm

Flere nyhedsfilm