www.tv-midtsjælland.dk

C og V samarbejde i højt gear!

19-10-2021

Støj er et stigende problem i hverdagen. Særligt i en kommune som Ringsted, der er inde i en rivende udvikling med mange nye virksomheder og tilflyttere, oplever man oftere og oftere stærkt generende støjgener.


E20-motorvejen er et godt eksempel, hvor støjsikringen ikke er fulgt med tiden og den øgede trafik. Det er dog langt fra det eneste sted, det halter med støjsikringen i kommunen. ”Støjbekæmpelsen skal op i gear,” siger Andreas Karlsen, de konservatives borgmesterkandidat, om det fælles udspil fra Venstre og Det Konservative Folkeparti, og fortsætter: ”I både Det Konservative Folkeparti og Venstre deler vi et ønske om hurtigst muligt at komme i gang med at opføre støjvolde og bekæmpe støjen i Ringsted Kommune.”

Fælles for de to partier er også ønsket om langt større imødekommenhed over for private, der ønsker at opføre støjvolde, og en større indsats for at tiltrække nationale investeringer i støjvolde. Et tredje bud kunne være at kæmpe for en hastighedsnedsættelse gennem Ringsted til 110 km/t.

Problemet med støj kan løses, forklarer Karlsen, og indskyder, at det ikke behøver at koste kommunen millioner af kroner ekstra. ”Vi ønsker at ændre administrationsgrundlaget for behandlingen af private ansøgninger, så der gives flere tilladelser til at opføre støjvolde, og kommunen hurtigere griber de muligheder, der er i, at private i mange tilfælde har jord, de vil af med.”

Sidstnævnte giver især god mening. Foruden bedre støjbekæmpelse, så ligger der også en klar miljøgevinst i, at lodsejere, bygherrer og entreprenører ikke skal transportere overskudsjord ud af kommunen, men at jorden i stedet kan bruges til at bygge støjvolde eller lignende tiltag i Ringsted og omegn.

/Pressemeddelelse

Flere nyhedsfilm