www.tv-midtsjælland.dk

Vådt men godt Center of Zealand Marathon

04-10-2021

Mens nogle valgte at tilbringe den regnvåde søndag indendørs, brugte mere end 300 løbere dagen på at lufte løbeskoene i Ringsted.


For tredje gang afholdt RIMO ”Center of Zealand Marathon”, og i år var hele arrangementet akkompagneret af heldagsregn, der varierede fra temmelig lidt til temmelig meget regn.

Maratonløberne var de første, der blev skudt i gang og kl. 9.00 begav 67 løbere sig ud på 4 omgange af den 10,55 km lange rute, som startede og sluttede på Ringsted Stadion. Undervejs kom løberne blandt andet gennem Kaserneparken, forbi RingStedet, ned langs åen og op af den stejle ’dræberbakke’, der fører fra Åstien til Bjergbakken. ’Dræberbakken’ snor sig smukt mellem marker og græssende køer, men er blandt løbere mere berygtet end berømt!

Maratonfeltet bød på maratondebutanter, som f.eks. Bine Linde Jensen fra Ringsted, der løb sit første maraton. Men det bød også på deltagere fra ’Klub 100 Marathon Danmark’ – altså deltagere, der har mindst 100 maratons på cv’et. En af dem var Harry Cilleborg, som løb sit maraton nr. 454. På trods af, at Harry nærmer sig de 70 år, løb han søndag sit tredje maraton den uge.

På slaget 11.00 lød startskuddet for 171 løbere på halvmaratondistancen. Her løb Frode Benedikt Nielsen sit halvmaraton nr. 100, og blev efter løbet fejret med kransekage lavet af konditorelever fra ZBC. Frode fik i øvrigt sit startnummer i julegave i 2019, men måtte – ligesom alle andre – springe 2020-udgaven af Center of Zealand Marathon over.

Kvartmaratondeltagerne løb afsted kl. 11.30, og da den hurtigste mand og kvinde fra hver klasse var kommet i mål, blev de hyldet ved en præmieoverrækkelse.

RIMO, løbets ophavsmænd David Bredo og Benjamin Olsen samt et hav af frivillige sørgede for, at det hele spillede, både på stadion og ude på ruten, og igen i år fik deltagerne serveret lækker Gullash fra Café Ingeborgs foodtruck.

Allerede nu har arrangørerne annonceret, at Center of Zealand Marathon bliver afholdt igen den 2. oktober 2022.

Resultaterne

Marathon, bedste kvinde:
Mie Mandix Salame i tiden 3:37:01

Marathon, bedste mand:
Jakob Engell i tiden 2:59:47

Halvmaraton, bedste kvinde:
Helle Giessing i tiden 1:36:51

Halvmaraton, bedste mand:
Simon Ørnstrup i tiden 1:23:09

Kvartmaraton, bedste kvinde:
Jeanne Lykke Larsen i tiden 56:16

Kvartmaraton, bedste mand:
Dennis Frederiksen i tiden 43:02

Flere nyhedsfilm