www.tv-midtsjælland.dk

Giv vores ældre et frit valg

29-09-2021

Kunne du forestille dig, at vi lukkede alle kommunens privat- og friskoler? Samt at vi lukkede alle private og frie daginstitutioner og børnehaver? Det er nok de færreste, der ville sige ja til det scenarie. De fleste af os har nemlig en respekt for det frie valg, og de fleste af os anerkender, at det er sundt, at det frie initiativ lever. Kommunen og staten bør ikke være de eneste, der kan passe vores børn eller tilbyde skolegang. Ligesom størstedelen af os også mener, det netop er godt, at kommunen tilbyder pasning af vores børn samt skoleundervisning.


Men hvad med vores ældreområde?

Hvordan er vi havnet i en situation, hvor nogle er lykkedes med at løbe af sted med den fortælling, at lige præcis på vores ældreområde, dér må vi ikke have private eller foreninger, der driver plejehjem? At der ikke må være nogen valgfrihed for vores ældre borgere og deres familier? At friplejehjem vil ødelægge det kommunale tilbud?

Selvfølgelig skal vores ældre borgere have mulighed for at vælge en anden aktør end kommunen. Akkurat ligesom på børne- og skoleområdet. Akkurat ligesom vores ældre borgere har haft valgfrihed gennem hele deres liv.

I Det Konservative Folkeparti ønsker vi fortsat et friplejehjem til kommunen.
Det handler om valgfrihed. Det handler om værdighed.

Borgmesterkandidat, Det Konservative Folkeparti
Andreas Karlsen

Flere nyhedsfilm