www.tv-midtsjælland.dk

Bibliotekets Læs Højt Uge

21-09-2021

Højtlæsning er vigtig for børns sproglige udvikling, men er også med til at give familien en hyggestund. Derfor sætter Ringsted Bibliotek højtlæsning på dagsordenen, hvert år i uge 36 i den såkaldte Læs Højt Uge. Også i år var Læs Højt Ugen en stor succes.


Højtlæsning med Sigurd Barrett
På Ringsted Bibliotek har man de seneste tre år afholdt en Læs højt Uge med fokus på højtlæsning for kommunens børn. Formålet med ugen er at sætte fokus på højtlæsning, fordi læsning med børn er vigtigt for børnenes sproglige udvikling.

”Det at læse med børn giver familien en hyggestund, der skaber social værdi og rum til fordybelse og undren”, fortæller Helle von Essen, der er børnebibliotekar på Ringsted Bibliotek og tovholder på Læs Højt Ugen.

Læs Højt Ugen blev i år skudt i gang med højtlæsning i biblioteket for over hundrede deltagere, hvor Danmarks uofficielle højtlæsningsmester Sigurd Barrett læste højt af sin Danmarkshistorie. I løbet af ugen havde biblioteket arrangeret at børn fra 5. og 6. klasse tog ud og læste op for børn fra i alt 17 af kommunens børnehaver.

Borgmesteren læser for børnehavebørn
”Det er altid et stort hit med børn der læser for børn, fordi skolebørnene er virkelig stolte af at kunne læse bøger højt for de beundrende børnehavebørn”, fortæller Helle von Essen, der var med da Ringsteds borgmester Henrik Hvidesten læste for børnene i Bøgely Skovbørnehave.

På Ringsted Bibliotek har der i ugens løb været udstillinger og arrangementer med højtlæsning, fx Små Synger Sammen og højtlæsningsfilm fra Baldrians Børnefortællinger på lililib.dk.

/Pressemeddelelse Ringsted Bibliotek

Flere nyhedsfilm