www.tv-midtsjælland.dk

Pavillon på Torvet: Rejsegilde og forpagter på vej

18-09-2021

Der er ved at blive indgået kontrakt med en forpagter til caféområdet i den nye pavillon på Torvet, og onsdag den 15. september var der rejsegilde for bygningen, der kan åbne for offentligheden i forbindelse med julehandlen.
 

Den nye pavillon på Torvet nærmer sig sin færdiggørelse, og onsdag den 15. september var der rejsegilde for den nye bygning. Der er også ved at blive indgået kontrakt med en forpagter til den nye pavillon.

Pavillonen har været en del af omdannelsen af Torvet, der både gav et nyt torv, udskiftet kloakrør og separatkloakeret under jorden og gjort bymidten bedre rustet til fremtidens store regnskyl.

Borgmester Henrik Hvidesten siger:

”Den færdige pavillon skal rumme et caféområde og kan for eksempel danne rammen om mindre kulturelle arrangementer eller møder for offentligheden. Samtidig indrammer bygningen Torvet og skaber mere læ på den åbne plads – samtidig med at vi bevarer udsigten til Sct. Bendts Kirke. Med omdannelsen af Torvet har vi dermed ikke blot rustet bymidten til fremtiden – vi har også fået et nyt, flot byområde i centrum af Ringsted”.

Caféområde med arrangementer i samspil med lokale aktører

Ringsted Kommune har haft forpagtningen af pavillonen i udbud, og netop nu er kommunen og den kommende forpagter ved at få de sidste detaljer på plads i aftalen. Den kommende forpagter lægger op til at drive café i pavillonen med gode caféretter, snacks og kolde og varme drikke. Samtidig vil pavillonen gennem hele året være ramme for arrangementer som f.eks. modeshows i samarbejde med lokale butikker, quizaftener, smagninger eller kulturarrangementer sammen med det lokale kulturliv.

Pavillonen vil rumme offentlige toiletter, et anretterkøkken og et lokale, der kan bruges til caféområde og mindre arrangementer. Pavillonen og den nye café forventes at kunne åbne for offentligheden i forbindelse med julehandlen.

”Med pavillonen er den sidste brik i omdannelsen af Torvet ved at falde på plads. Allerede i år har vi med et rigt program i Summer Days set, hvordan Torvet kan blive et naturligt omdrejningspunkt for kultur, arrangementer og handelsliv. Jeg glæder mig til at se den færdige pavillon og se den være endnu en hyggelig brik i det café- og handelsliv, som er blevet etableret i bymidten de seneste år,” siger borgmester Henrik Hvidesten.

/Pressemeddelelse Ringsted Kommune

Flere nyhedsfilm