www.tv-midtsjælland.dk

To nye MoBibber til lokalområderne

13-09-2021

Vær med når Ringsted Bibliotek åbner to nye MoBibber som bibliotekstilbud i landområderne. De to nye MoBibber bliver indviet af Ringsteds borgmester Henrik Hvidesten mandag den 20. september i Vigersted kl. 15.00 og i Kværkeby kl. 16.00. 


Et bibliotek med lange åbningstider og tæt på
Siden oktober 2018 har Ringsted Bibliotek haft MoBibben som et moderne og fleksibelt bibliotekstilbud til kommunens borgere i landområderne. Det har været en stor succes, så nu åbner biblioteket endnu to MoBibber, således at der nu er tre MoBibber til at cirkulere i landområderne.

Med MoBibberne har vi i byrådet ønsket at flytte biblioteket ud i landområderne”, fortæller Daniel Nørhave, der er Formand for Kultur- og Fritidsudvalget.

Med tre MoBibber får vi i alt 10 stoppesteder i vores landområder, og det gør det nemmere for borgerne i landområderne at komme på biblioteket i en travl hverdag”, fortæller Borgmester Henrik Hvidesten.

Borgmester Henrik Hvidesten indvier MoBibberne mandag den 20. september kl. 15.00 i Vigersted og kl. 16.00 i Kværkeby. Åbningen af MoBibberne vil også blive fejret i de øvrige landområder. 

MoBibben står én hel uge hver fjerde uge på hver holdeplads og flyttes derefter til en ny holdeplads i en ny landsby. Åbningstiden er mandag kl. 13-22, tirsdag–torsdag kl. 8-22, fredag-lørdag kl. 8-20 og søndag kl. 8-22.

MoBibben - det mobile bibliotek
En MoBib er et bibliotek, som er indrettet i en mindre container. Biblioteket er uden personale. Oprydning, udstillinger m.m. vil blive passet af såvel bibliotekets personale, som frivillige fra lokalområderne.

I MoBibben kan du låne og aflevere, hente bestilte materialer og i øvrigt lade dig friste af de bøger, tidsskrifter m.m., som er udstillet. Selvom MoBibben er lille, indeholder den i virkeligheden langt mere fordi den er indgangen til alle de tilbud, som Ringsted Bibliotek i øvrigt tilbyder sine borgere. Du kan bestille materialer, der er hjemme på Ringsted Bibliotek, og få dem leveret til MoBibben dagen efter på hverdage.

For at benytte MoBibben skal du være oprettet som låner på Ringsted Bibliotek. Hvis du ønsker at hente dine reserveringer i MoBibben, så kontakt biblioteket og oplys hvilken holdeplads du ønsker at benytte.

På ringstedbib.dk kan du læse mere om Ringsted Biblioteks MoBibber og se hvornår MoBibben er i dit lokalområde.

Holdepladser:
20. september - Kværkeby ved Friskolen
20. september - Vigersted ved Skolen
20. september - Bringstrup overfor Forsamlingshuset
27. september - Vetterslev bagved Seniorklubben
27. september - Haraldsted ved Allindelille Friskole
4. oktober - Gyrstinge ved den gamle præstegård
4. oktober - Nordrup ved Nordbakkeskolen
11. oktober - Jystrup ved Brugsen
11. oktober - Sneslev ved Børnehuset
11. oktober - Ørslev ved Kulturhuset

/Pressemeddelelse Ringsted Bibliotek

Flere nyhedsfilm