www.tv-midtsjælland.dk

Hund og ejer strandede i en lille båd efter dramatisk redningsaktion

21-02-2021

Søndag eftermiddag tog en mand ud for at tjekke forholdene ved en fiskesø ved Tappernøje, og han havde sin store hund med sig.


Hunden, der løb frit omkring, opdagede en død måge på søen, som stadig er dækket af is. Hunden løb ud på isen og apporterede den døde måge, men på vej tilbage, faldt den gennem isen.

Det fik hundens ejer til at sætte sig i en lille båd, der lå ved bredden, for at sejle ud til hunden. Desværre havde ejeren ikke fået årer med til båden, og måtte derfor stage sig frem til hunden, som han heldigvis fik op i båden.

Båden var lille og hunden var stor, så hver gang hund eller ejer bevægede sig i den lille en-mands jagtbåd, var de ved at kæntre. Derfor måtte de begge blive siddende stille i båden, indtil nogle naboer til søen opdagede dem og fik tilkaldt hjælp.

Midt- og Sydsjællands Brand og Redning fra station Næstved kom til stedet med brandkøretøjer og isbåd, og fik hjulpet både mand og hund sikkert i land.

Indsatsleder Knud Erik Døssing understregede efterfølgende, at situationen bestemt ikke var ufarlig, men at han havde forståelse for, at hundeejeren gjorde, hvad han kunne, for at redde sin hund.

Flere nyhedsfilm