www.tv-midtsjælland.dk

I dag må vi spise pandekager!

16-02-2021

Selvom der er corona, og Ringsted Bibliotek desværre ikke kan holde deres hyggelige pandekagedag, så må vi heldigvis gerne spise pandekager alligevel. 


I år må vi desværre undvære Bibliotekscaféens lækre pandekager og bage dem selv. Og når det nu er international pandekagedag, så har man jo en fantastisk god grund til at finde ingredienser og panden frem derhjemme. Spis f.eks. pandekagerne, mens du ser tilbage på et par billeder fra sidste års pandekagedag på Ringsted Bibliotek. Der plejer at blive fortæret cirka 500 pandekager på biblioteket, når der er pandekagedag.

INTERNATIONAL PANDEKAGEDAG

Tirsdag efter fastelavn er altid international pandekagedag, men hvorfor er det egentlig det?

I gamle dage fastede kristne i den vestlige verden i 40 dage op til påsken. I fasteperioden måtte man blandt andet ikke spise hvidt mel, mælk og æg. Derfor skulle disse råvarer bruges, og man lavede masser af pandekager.

Dagen bliver i Danmark også kaldt for ’Hvide tirsdag’, fordi de fleste af de såkaldte ’forbudte’ råvarer er hvide.

Pandekagedagen har især været en tradition i USA, Australien og Storbritannien. Det årlige pandekageløb i den engelske by Olney, har været afholdt siden 1445.

I Danmark har man fejret pandekagedagen siden 2006, og på Ringsted Bibliotek er dagen blevet en fast tradition, som børnene valfarter til efter skole. Altså når der ikke er nedlukket pga. corona.

Flere nyhedsfilm