www.tv-midtsjælland.dk

Selvhjælpsbog hjælper døende med at finde de rette ord

08-02-2021

”Sæt ord på døden” er titlen på en bog, der skal hjælpe døende og deres pårørende med at få planlagt, hvad der skal ske i den sidste tid i form af at få tænkt, nedskrevet og snakket om det, der fylder tankerne.


Bogen er skrevet af Dorte Gudmand Pedersen, der er sygeplejerske og har mange års erfaring med at passe alvorligt syge og døende mennesker på sygehus, på plejehjem, i hjemmeplejen og på hospice. 

”Jeg har skrevet “Sæt ord på døden”, fordi jeg synes, der mangler litteratur til de døende selv,” siger Dorte Gudmand Pedersen og tilføjer, at bogen samtidig er en hjælp til pårørende, så de kan yde støtte i den sidste tid. 

Set i lyset af at bogen henvender er til mennesker med døden tæt inde på livet, har forfatteren valgt at skrive en relativ kort bog på 44 sider, så den er til at overskue og enkel at arbejde med. 

”Gennem mit arbejde har jeg samlet en række udtalelser fra mennesker, der vidste, de skulle dø. Det er udtalelser, der giver indblik i, hvad der kan fylde i ens tanker i den sidste tid. Nogle af udtalelserne supplerer bogens tekst, mens andre står på en blank side, så man selv kan notere de ting ned, man bliver inspireret af under læsningen,” siger Dorte Gudmand Pedersen.

”Sæt ord på døden – en selvhjælpsbog for døende og deres pårørende”, er udgivet på forlaget Added Value Publishing i januar 2021 og kan købes i boghandlen. Sideantal 44. ISBN 978-87-972832-0-2. Omslag Birgitte Hansen, Bonus Design. Fotos Added Value Communication. Pris kr. 99,50,- inkl. moms

/Pressemeddelelse Added Value Communication

 

Flere nyhedsfilm