www.tv-midtsjælland.dk

The Manifestos grundtanke er kvalitetsmad til skarpe priser

30-12-2020

På den allerførste dag i 2021, åbner The Manifesto i Apotekergården i Nørregade 12.


The Manifesto slår dørene op den 1. januar 2020. Bag The Manifesto står 31. årige Coskun Sakarya, gift og far til 2, bosat i Ringsted.

The Manifesto tilbyder take away og catering, og manifestet er ganske enkelt, at alle fortjener et godt måltid. The Manifesto er grundlagt på troen om, at det gode måltid ikke altid skal være dyrt. Grundtanken er kvalitetsmad til en skarp pris.

 ”Det er et rigtigt madsted. Ikke så meget gourmet, ikke så meget overraskelse, man får det, der er” siger Coskun Sakarya og fortæller, at alt er hjemmelavet. Så meget som muligt er fersk dansk kød og grøntsager. Der bruges ikke unaturlige smagsforstærkere eller kød, der er proppet med alt muligt, der ikke hører til i kød. De bager selv boller og fisken til fish’n’chips er ikke bare frostvarer, der ryger i ønskebrønden. De panerer selv fisken.

Faste retter og månedsretter

Menukortet er alsidigt og består af alt lige fra burgere i mange forskellige varianter til spareribs, fish’n’chips, flæskestegssandwich, avocadosalat og biksemad med spejlæg.

Ud over de faste retter på menukortet, er der månedsretter, der skiftes en gang om måneden. Det er retter med en hovedret, salat og en dessert, og det kan købes til en meget rimelig pris.

Kok med respekt for råvarerne

Coskun Sakarya er udlært kok hos køkkenchef og kok Klavs Styrbæk fra Fyn, der i mange år var kendt for den legendariske Restaurant Kvægtorvet på TV 2 i Odense, og som i dag blandt andet beskæftiger sig med projektet Smag for Livet.

Klavs Styrbæk går utrolig meget op i sit håndværk, og han nærer stor respekt for naturen og de dyr, der bruges i køkkenet. Coskun har været med Klavs ude og hilse på grise, som de først gik og klappede, og derefter udvalgte den gris, de gerne ville bestille.

Hos Klavs Styrbæk lærte Coskun en masse om gode råvarer, og det har han videreført i sit manifest.

Efter tiden hos Klavs Styrbæk har Coskun arbejdet som souschef og køkkenchef i København. Han har arbejdet som driftsansvarlig og styret foodtrucks og restauranter, men siden han flyttede til Ringsted for 3½ år siden, har han brugt meget tid på at tage frem og tilbage mellem Ringsted og København. Kokke arbejder jo ikke nødvendigvis, når den offentlige transport har flest afgange.

Indtil videre har der været meget arbejde med at få lokalerne i den gamle Apotekergård sat i stand, men Coskuns familie får forhåbentlig snart at mærke, at han får væsentligt kortere til arbejde.

Gratis tømmermændsburgere

Som en del af åbningen udlovede The Manifesto 400 gratis pulled pork burgere, og det tilbud har vakt stor begejstring i Ringsted. Fra tilbuddet blev offentliggjort til der var udsolgt, gik kun 1½ time.

Selvom der er udsolgt, kommer der ikke 400 mennesker her i butikken den 1. januar” siger Coskun. En del har bestilt burgere til flere personer i én bestilling, og desuden løber afhentningen over 4 timer.

Coskun har sørget for at to ansatte står ude på gaden og har styr på, at der holdes den korrekte afstand, og at alt forløber fornuftigt.

Fra 2. januar kan man bestille almindelige take away. Bestillingen foregår via The Manifestos website her. Man kan også følge The Manifesto på Facebook her.

 

Flere nyhedsfilm