www.tv-midtsjælland.dk

Drømte mig en drøm

27-11-2020

Hvad har elektronisk musik, et ungdomskor og en kirke med hinanden at gøre?


Umiddelbart ikke noget, kunne man godt foranlediges til at tænke. Men i den rette nytænkende sammensætning, passer det perfekt til hinanden.

For Ringsted Sogns Ungdomskor og Karina Agerbo var det en uforglemmelig oplevelse, da de i januar måned lavede Natkirke i Sct. Bendts Kirke sammen med Thorzager i arrangementet ”12 byer, 12 drømme”.

Karina Agerbo og Claus Thorsager Olesen – Thorzager – blev hurtigt enige om, at de måtte lave noget sammen igen.

Det blev til arrangementet ”Drømte mig en drøm”, som et corona-tilpasset antal publikummer fik den store fornøjelse af at opleve torsdag aften i Klostermarkskirken. En skøn blanding af classic, elektronica, lysshow og så Ringsted Sogns Ungdomskor, der – på trods af deres unge alder – leverede en stensikker præstation af vidunderlig korsang.

Musikken spændte lige fra Cello Suite No. 1 af Johann Sebastian Bach og Dejlig er Jorden af B.S. Ingemann til Enyas Boadicea og Thorzagers egen Blade Runner Tribute. Også Gasolins Som Et Strejf Af En Dråbe og naturligvis Drømte Mig En Drøm var med på repertoiret.

Klostermarkskirkens rum med de store hvide flader og det hvide hvælvede loft, viste sig at passe perfekt til Thorzagers lysmagi, og rummets klang gengav både den elektroniske og den klassiske lyd perfekt, ligesom korets stemmer kom flot til sin ret.

Ud over at dirigere koret, spillede Karina Agerbo også blokfløjte undervejs i den cirka 1 time lange koncert.

Koncerten var endnu et bevis på, at kirken generelt har et alsidigt potentiale, og hvis man tænker innovativt, så er mulighederne uendelige. Thorzager, Karina Agerbo og Ringsted Sogns Ungdomskor drømte ikke alene en drøm – de levede også drømmen ud.

 

 

Flere nyhedsfilm