www.tv-midtsjælland.dk

Nis og Nisse Sisse til Den Store Nisseprøve

22-11-2020

Klog er den nisse, der kender sit vid. Dum er den nisse, der spilder sin tid.


Sådan siger lærerinden Frøken Hanegal til nisserne Nis og Nisse Sisse, da de skal op til Den Store Nisseprøve.

Hvert 100. år skal alle nisser til Den Store Nisseprøve, og hvis de består får de lov til at beholde deres røde nissehue. Dumper de derimod, så må den røde nissehue vige for en grøn nissehue, og det scenarie er en skræk for enhver nisse.

"Jeg er bange for at blive en dum grøn havenisse, der står og tisser ude i haven" siger Nis til Nisse Sisse. Og den bekymring har han med rette, for hvor Nisse Sisse er en 12-tals nisse, så er Nis en vaskeægte drengenisse, der har svært ved at sidde stille, svært ved at holde koncentrationen, og svært ved at tage det hele seriøst. Han kommer hele tiden til at lave fis og ballade i stedet for at koncentrere sig om prøven.

Og det går da heller ikke lige godt hele tiden under prøven, hvor Nis klarer sig langt dårligere end Nisse Sisse. Heldigvis får Nis hjælp af de fremmødte børn og det ender til sidst med, at han - sammen med Nisse Sisse - får lov til at beholde sin røde hue.

Den Store Nisseprøve spilles af Louise Schouw Teater, der er et af Danmarks største turnerende teatre, og som årligt spiller omkring 300 forskellige forestillinger rundt omkring på store og små scener. Den Store Nisseprøve er en interaktiv og hyggelig juleforestilling, der er proppet af skønne kendte julesange.

Flere nyhedsfilm