www.tv-midtsjælland.dk

201 cyklede til arbejde i september

20-10-2020

Danmarks største motionskampagne Vi cykler til arbejde plejer at blive afholdt i maj måned, men måtte aflyses pga. corona.


Heldigvis kunne det lade sig gøre at flytte arrangementet til september måned, og Ringsted sadlede igen i år jernhesten op og deltog.

201 cyklister, fordelt på 29 hold, deltog i år i Ringsted Kommune. Det er 79 færre deltagere end i 2019, men til gengæld kun et enkelt hold mindre, hvilket må siges at være rigtig fint, corona-situationen taget i betragtning.

Motion tager ikke energi, det giver energi

Årets to vinderhold blev kåret tirsdag eftermiddag i Byrådssalen, hvor borgmester Henrik Hvidesten bød velkommen.

I har ikke bare vundet en præmie. I har, ligesom alle de andre, der har deltaget i Vi cykler til arbejde, også vundet, at I har fået god motion, bedre kondi og måske også mere energi. Sådan har jeg det i hvert fald selv, når jeg dyrker motion. Det er ikke noget, der tager energi, det er noget, der giver energi” sagde Henrik Hvidesten.

De 29 tilmeldte hold har i alt kørt mere end 26.000 km på cyklerne. Hvis alle ture har erstattet en tur i bilen, så har det sparet miljøet for 4,3 ton Co2, hvilket svarer til lidt over 1.800 liter benzin.

Ringsted godt repræsenteret

Henrik Hvidesten har kigget lidt nærmere på Vi cykler til arbejde’s website og har til sin store glæde opdaget, at det faktisk kun var Roskilde, der havde flere hold end Ringsted. Det betyder, at Ringsted var bedre repræsenteret end andre store byer som f.eks. Næstved, Holbæk og Slagelse – både i antal deltagere og antal hold.

Så der er mange byer rundt omkring, der kan være misundelige på os” konstaterede Henrik Hvidesten, som også påpegede, at det er vigtigt at holde fast i, at cyklen er noget vi bruger i stedet for bilen – også når der ikke er konkurrence.

September cyklister cyklede flest gange

Det ene af de to vinderhold er det hold i Ringsted Kommune, hvor deltagerne i gennemsnit har cyklet flest gange. 19 dage har deltagerne på holdet September Cyklister, der er fra Arbejdsmarkedscenter, cyklet hver. Det er rigtig flot, eftersom det jo kun er september måned, der tæller med.

Flest kilometer

Holdet Aser der maser fra Byskovskolens Asgård afdeling, er det andet vinderhold, og de har cyklet flest kilometer. Hvert holdmedlem har i september måned cyklet gennemsnitligt 300 km. Holdkaptajnen nåede dog kun 44 km, mens den holddeltager, der cyklede mest, nåede 1.000 km. En af holdets deltagere cyklede fra Køge og en anden cyklede fra Næstved.

Hele holdet havde 11 deltagere, og det betyder, at Aser der maser har cyklet over 12% af det samlede antal kilometer, der er blevet cyklet i Ringsted Kommune i løbet af kampagnen.

Det handler ikke om at cykle længst eller hurtigst. Det handler om kollegialt fællesskab og gode oplevelser. Er man, som flere og flere danskere er det, optaget af motion i hverdagen og en klimavenlig hverdag, så er det bare at komme op på cyklen lidt oftere.

Klaus Bondam, direktør i Cyklistforbundet

Flere nyhedsfilm