www.tv-midtsjælland.dk

Vores natur i børnebiblioteket

24-09-2020

Oplev den dansk natur på Ringsted Bibliotek, hvor børnebiblioteket viser en udstilling lavet af danske naturhistoriske museer. Du kan se udstillingen VORES NATUR fra 1. oktober til 2. november.  


Vandreudstilling fra danske naturhistoriske museer
Kom tæt på ræven, føl sælens bløde pels og stik dig på pindsvinets spidse pigge. På Ringsted bibliotek kan du oplev det mylder af liv, som findes i byen og se urgamle hajtænder, når børnebiblioteket viser en vandreudstilling fra de Danske Naturhistoriske Museer.

I udstillingen støder du på dyr eller planter som du kan se i naturen, men udstillingen viser også mere spektakulære genstande som fx en kindtand fra en mammut. Udstillingens formål er at anspore deltagerne til at tale om deres egne naturoplevelser fx ”kan du huske vi så en sæl i sommerhuset” eller ”kan du huske dengang vi mødte et pindsvin i mormors have?”.

Med udstillingen VORES NATUR skal publikum ikke rejse langt til et museum for at opleve unikke naturhistoriske genstande. Med udstillingen vil gæsterne reflektere over den danske naturs mangfoldighed, vores benyttelse og beskyttelse af naturen og forundres over den verden, der omgiver os. Ved hver udstillingsmontre bliver publikum præsenteret for en af de naturtyper som findes i Danmark.

Udstillingen VORES NATUR vises i børnebiblioteket på Ringsted Bibliotek fra torsdag den 1. oktober og frem til mandag den 2. november.

Udstilling er et samarbejde mellem otte naturhistoriske museer og er finansieret af Aage V. Jensen Naturfond, 15. Juni Fonden og Nordea-fonden.

Foto: Udstillingen VORES NATUR

/Pressemeddelelse Ringsted Bibliotek

Flere nyhedsfilm