www.tv-midtsjælland.dk

Lysets magi indtager Ringsted

15-09-2020

Lys kan være magisk, og det bliver helt sikkert magisk, når Lumierer Lysfestival, under temaet Enchanted Winter Forest, indtager Ringsted Lystanlæg fra den 20. november helt frem til 23. december.


På en 1,2 km lang tur kan man opleve 19 forskellige lysoplevelser i form af blandt andet kæmpestore lysende dyr, lasershow med røg, vandshow, interaktive trommer, funklende farver og stemningsskabende musik.

Man kan gå rundt i sit eget tempo, og man kan tage turen lige så mange gange, man vil. Har man lyst, kan man tage en varm kop, nogle popcorn eller churros med rundt på turen.

Det er den fortryllende vinterskov, der kommer til at præge turen rundt gennem lysfestivalen. Der vil være en lille smule jul, men det bliver begrænset. Til gengæld er der fuldt blus på julehyggen i de store telte, der er på området. Her kan man sidde og drikke varm kaffe eller gløgg og spise en sandwich, eller noget andet lækkert, med familien. Der vil være store varme ovne tæt på, livemusik og masser af julestemning.

Kombiner besøg på lysfestival med tur i byen

Hele denne magiske lysfestival åbner den 20. november – samme dag, som juletræet på Torvet tændes – og man kan opleve magien helt frem til 23. december. Der er i alt 23 åbningsdage med åbent fra kl. 16 – 22. Det giver god mulighed for, at man kan tage videre op i byen, hvis man har siddet i de hyggelige telte og har drukket nogle gode kopper gløgg med venner eller familie.

I november er der åbent fredag, lørdag og søndag. I starten af december kan man opleve lysfestivalen torsdag, fredag, lørdag og søndag. Fra tirsdag den 15. december er der åbent hver dag frem til 23. december.

Har hentet inspiration fra hele verden

Lumierer er en søsterorganisation til MK Illumination, som har ligget i Ringsted i mere end 15 år og findes mere end 40 steder i verden, fortæller Event- og Projektchef Nadja S. Kalnæs.

Rasmus Fenger Hansen, der er 2. generation i virksomheden, har brugt 2 år på at rejse rundt i verden og se forskellige lysfestivaller. Rasmus har søgt inspirations fra projekter lavet af andre MK Illumination afdelinger, samt andre forskellige virksomheder, som laver lysfestivaller.

Ringsted bliver den første by

Da de havde besluttet sig for at lave en stor lysfestival, kontaktede de Ringsted Kommune med beskeden ”Vi vil gerne starte her, fordi vi er en Ringsted-virksomhed, men så skal I også være hurtig klar med tilladelserne til at vi kan få lov til at have Anlægget de dage, det kræver.”

Det rykkede kommunen på, så det gik stærkt.

Det er jo lidt nyt for Danmark. Man er begyndt at lave noget, man kalder lysfester, men ikke et større arrangement, som det her er, og ikke designet på samme måde, som Lumierer bliver det” fortæller Nadja.

Der arbejdes allerede på, at lave lysfestivaller i andre byer til næste år, men Ringsted kommer på landkortet som den første by, der kan præsentere Lumierer Lysfestival. Hvert nyt år vil byde på nyt tema.

Billetsalget går rigtig godt

Det forventes, at der kommer 30.000 besøgende i løbet af de 23 åbningsdage, og Nadja kan fortælle, at billetsalget går forrygende.

Mere end en tredjedel af billetterne er indtil videre solgt til folk fra Københavnsområdet. Det er rigtig godt for Ringsted at trække så mange udefra til, og det kan butikkerne få stor glæde af.

Skulle der blive solgt mere end 30.000 billetter, så er det ikke noget problem, for det store udendørs areal er godkendt til mange flere mennesker.

Der bliver naturligvis taget alle forholdsregler i forhold til corona. Der bliver lagt stor opmærksomhed omkring crowdflow, for der ikke dannes store menneske mængder, der vil være håndsprit på alle borde, og toiletter bliver gjort rent hele tiden.

Fakta om lyskilden

Vi er hos Lumierer meget bevidste omkring miljøet og har derfor nøje udvalgt de produkter, som bliver brugt.

Vi bruger i lysparken anden generations LED, som vi kalder for ECO LED.

Det giver os mere end en halvering af strømforbruget, på den traditionelle LED.
Udover det har vi valgt at køre lav volt på alle elementer, så vores forbrug til LED er kommet helt ned på omkring 7.000w, hvilket svarer til at 4 personer sidder på deres stationære computer. Eller tilsvarer ca. 100-120 gammeldags glødepærer, som man har hængende i hjemmet.

 

Fakta om Lumierer - Enchanted Winter Forest

• Åbningstider: den 20. november til 23. december fra kl. 16.00-22.00
• Sted: Afholdes i Ringsted Lystanlæg
• Ruten er 1,2 km lang og der er 19 forskellige lysoplevelser på turen
• Funklende farver, interaktive oplevelser og stemningsskabende musik for hele familien
• Lækker vintermad & snacks som churros, popkorn og skumfiduser
• Varmt og koldt at drikke som øl, sodavand, kaffe, kakao & glögg
• Kommer man med offentlig transport til Ringsted Station, kan man her bl.a. tage videre med bus 401A eller man kan gå en tur på 25 min
• Parkering finder man på de omkringliggende veje samt på parkeringspladser i Ringsted C
• Er du handicappet og ønsker at besøge LUMIERER har vi sørget for at der er de fornødne forhold ift. toiletbesøg, parkering mv.
• LUMIERER følger udviklingen af COVID-19 tæt, og vores vigtigste prioritet er gæsters og medarbejderes sikkerhed. Derfor følger vi alle Sundhedsstyrelsens anbefalinger

Priser:
• 0-2 år: gratis
• 3-12 år:  75 kr,- Normalpris //  90kr,- I døren//
• 13 og opefter:  165 kr,-  Normalpris //  185kr,- I døren //

Flere nyhedsfilm