www.tv-midtsjælland.dk

Tog mellem Ringsted og Næstved ultimo november

09-09-2020

Hvis alt går vel, så kører der tog mellem Ringsted og Næstved igen fra 30. november om morgenen.


Det fortalte koordinerende byggeleder Svend Skodborg-Jørgensen på en regnfuld onsdag eftermiddag, hvor Banedanmark havde inviteret til Åben Byggeplads på Glumsø Station. De fremmødte gæster blev budt på en kop frisklavet varm kaffe til at varme sig på under paraplyer og regntøj, mens Svend Skodborg-Jørgensen oplyste om status på projektet.

De store arbejder er nu ved at være afsluttet, og der er lagt nye spor hele vejen fra Ringsted til Næstved.

Vi forventer at i løbet af 14 dage, så er vores spor helt færdige hernede. Vi vil også være færdige med at rejse master på strækningen i løbet af 14 dage, og derefter begynder de at hænge tråde op. Vi kommer til at køre med tog fra 30/11 om morgenen. Vores spærring lyder til den 30/11 kl. 03.00” fortalte Svend Skodborg-Jørgensen.

80 lastvognstog dagligt

Specielt i Glumsø har der været et enormt arbejde, man ikke helt havde forudset. På den anden side af Skullerupvej er der udskiftet 160.000 kubikmeter blød jord. Banen skal kunne tåle den belastning og de kræfter, der kommer, når tunnelen til Tyskland på et tidspunkt kommer, for så skal togene kunne køre 200 km i timen.

Det er en af årsagerne til, at I har kunnet mærke en masse trafik” forklarede Svend Skodborg-Jørgensen og fortalte, at der i nogle perioder dagligt har der været cirka 80 lastvognstog kørende i drift. Ud over den bløde jord, der er kørt væk, er der kørt grus til og der er blevet tømt et par grusgrave.

Begrænset kørsel i starten

I det første halve år efter at strækningen igen tages i brug, kommer der ikke til at køre helt så mange tog, for sikringsanlægget kommer først til at fungere efter påske. Men der kommer til at køre tog til København i hvert fald en gang i timen fra om morgenen den 30/11.

Strækningen har et enkelt vigespor. Det ligger ved Møllebækken lidt syd for Tyvelse og der vil kunne holde et godstog, som er 1 km langt.

 

Flere nyhedsfilm