www.tv-midtsjælland.dk

Rabarberdessert og gode vintilbud

30-07-2020

Der er stadig rabarber rundt omkring i haverne, og derfor kan det anbefales at lave Hanne Stysieks Rababerdessertkage, som - udover rabarber - blandt andet indeholder den lækre Rabarber Sirup fra Puk's Delikatesser. Se opskriften nederst.


Vin-Stysieks sortiment af rødvine fra Bonfils er fra 4 forskellige domainer, nærmere bestemt Millegrand, D'Aubaret, Mas De La Tour og Sainte-Marthe. I denne uge - torsdag, fredag og lørdag - får I muligheden for at købe alle 4 vine til en rigtig god sommerpris på 250 kroner (normalpris 318 kroner).

I butikken har de også et lækkert udvalg af rosévine, champagne og meget andet, så kig forbi og få en god vinsnak.

Men glem ikke siruppen til den skønne Rabarberdessertkage. Hanne Stysiek har fået idéerne fra forskellige opskrifter og selv sammensat den.

Dessertkage med rabarber og sirup

Bund:
225 gram mel, 75 gram havregryn, 1 tsk. bagepulver, 100 gram sukker, 150 gram smør, ½ dl. fløde og ca. 400 gram rabarber, 100 gram marcipan.

Øvrige ingredienser:
250 gram sukker, ½ dl. rabarber sirup fra Puk´s Delikatesser, 150 gram smør, ½ dl. piskefløde, 2 spsk. hvedemel, 40 gram hasselnødder.

Tilbehør:
Creme Fraiche.

Fremgangsmåde:
Mel, havregryn, bagepulver, sukker og smeltet smør blandes og dejen samles med fløden.

Rul derefter dejen ud og læg den i en bradepande på 20 x 30 cm, eller et passende fast hvis servering ønskes derfra. Rabarber der er skåret i små stykker kommes på bunden sammen med den revne marcipan.

Sukker, sirup, smør, piskefløde og mel blandes. Varm blandingen til den lige netop begynder at koge. Kom nødderne i og hæld det på bunden.

Bag kagen ved 175 grader i ca. 40 minutter.

Kan både serveres varm og kold. Server eventuelt creme fraiche til.









Flere nyhedsfilm