www.tv-midtsjælland.dk

Trafiklørdag på Sporvejsmuseet Skjoldenæsholm

26-07-2020

Lørdag den 25. juli bød Sporvejsmuseet Skjoldenæsholm på Trafiklørdag og TV-Midtsjælland tog en tur til Jystrup, hvor der var mange gæster og god stemning.


Trafiklørdag på Sporvejsmuseet betød 5 minutters drift på skovstrækningen, besøg af veteranbiler, kørsel med hesteomnibussen og musikalsk underholdning med Swinging Back Beats.

Sporvejsmuseet Skjoldenæsholm, der blev indviet den 26. maj 1978, byder på mange spændende, sjove og unikke sporvogne og busser. Ud over de kørende vogne, så er der også mulighed for at komme op i de udstillede vogne, der står stille.

På Sporvejsmuseet, som betegnes som Danmarks længste museum, er der kørende sporvogne fra hver af de danske sporvejsbyer samt en del fra udenlandske byer.

Indgangen til museet ligger på Skjoldenæsvej 95, og derfra kører man med sporvogn til remiserne. I de mange remiser er der udstilling af sporvogne og busser, og det er også fra området ved starten af remiserne, man kan hoppe på en sporvogn og blive kørt den 1,8 km lange strækning ud til Eilers Eg. Her kan man enten gå en tur i den omkringliggende skov, eller man kan sidde og nyde naturen og en forfriskning fra Cafévognen. Der sælges vand, is, kaffe, te og sandwich. Har man selv frokosten med, kan man f.eks. stå af ved stoppestedet Skovkanten, hvor der ligger en picnicplads.

Entrépris på Sporvejsmuseet er 120 kroner for voksne og 60 kroner for børn fra 3-12 år, men frem til og med 9. august er der halv pris på entré. Ønsker man at køre med veteranbussen, hestesporvognen eller hesteomnibussen, kræves der særbillet til 20 kroner for voksne og 10 kroner for børn.

Det er ikke noget problem at få en hel dag til at gå på Sporvejsmuseet Skjoldenæsholm. Trænger man til en pause fra at kigge på vognene, så er det sjovt at gå en tur langs butiksfacaderne, der dækker butikker for perioden 1940 – 1970.

Kommende arrangementer

Den 29. juli og den 5. august kan man selv prøve at køre en sporvogn fra remisen til endestationen ved Ejlers Eg og tilbage igen.

Den 8. august underholder ensemblet Sweepy Swing i Valby Gamle Remise.

Den 16. og 29. august, 26. september samt 5. og 14. oktober kører Hesteomnibussen igen. Det er mellem kl. 11 og 15.

Læs mere om Sporvejsmuseet Skjoldenæsholm via deres website her eller på Facebook her.

 

 

Flere nyhedsfilm