www.tv-midtsjælland.dk

Sporvognsbilletter til halv takst

26-06-2020

Med virkning fra lørdag 27. juni til og med søndag 9. august bliver Sporvejsmuseet Skjoldenæsholm omfattet af Kulturministeriets corona-tilskudsordning til museer m.v., så entréen til det kørende sporvejsmuseum på Midtsjælland sænkes til det halve: voksne 60 kr., børn 3-12 år 30 kr.

Tilskudsordningen er endnu et bidrag til at fremme interessen for at besøge danske seværdigheder i en tid, hvor corona-nedlukningen også har ramt mange kulturinstitutioner. 

Sporvejsmuseet handler både om den kollektive bytrafiks fortid og fremtid. Et meget konkret eksempel på det sidste er en model i fuld størrelse af hovedstadens nye letbanetog. Modellen af den forreste fjerdedel af et letbanetog vejer tæt på seks ton og er for få dage siden transporteret fra Düsseldorf til Skjoldenæsholm, hvor museets gæster nu kan se og ”prøvesidde” et letbanetog, som de tager sig ud, når Hovedstadens Letbane begynder at køre mellem Ishøj i syd og Lyngby/Lundtofte i nord.

Historien er selvfølgelig ikke glemt. 2020 er 50-året for omstillingen af hovedstadens tredjesidste sporvognslinie til busdrift: sporvognslinie 16. En af årets temaudstillinger på Sporvejsmuseet handler netop om linie 16, men også om sporvognstrafikken til Gladsaxe. I årene 1924-1962 havde linie 16 sin nordlige endestation på Søborg Torv – ikke langt fra, hvor de moderne letbanetog kommer til at køre om få år. Gladsaxe er en af 11 kommuner, der bliver trafikeret af letbanen, og der er mere på vej! Det fortælles der mere om i årets udstilling på Sporvejsmuseet.

Som bekendt blev Sønderjylland genforenet med resten af kongeriget 15. juni 1920 – i år for 100 år siden. En sidegevinst ved genforeningen var en hestetrukket sporvej tværs over vadehavsøen Rømø. Den var anlagt i 1899 og var i drift til 1939. Den i flere henseender usædvanlige sporvej er genstand for en lille temaudstilling i årets udstilling på Sporvejsmuseet.

Sporvejsmuseet Skjoldenæsholm har åbent lørdage og søndage 10-17. I skolernes sommerferie fra udgangen af juni til 9. august alle dage 10-17 undtagen mandag, hvor museet er lukket. Sporvejsmuseet er beliggende ved Jystrup omtrent midt mellem Roskilde og Ringsted. Der kan læses mere på www.sporvejsmuseet.dk

Flere nyhedsfilm