www.tv-midtsjælland.dk

Helnæs fyr er et godt fiske sted for ørred fiskeri

10-06-2020

 Helnæs, en halvø sydøst for Assens på Fyn.  Fyrets signal er et sekunds blink efterfulgt af fem sekunders pause.Helnæs Fyr, fyrtårn ved Helnæs. Det 28 m hvide fyrtårn, der blev opført i 1900 har en flammehøjde på 30 m. Indvendigt adskiller fyret sig fra andre danske fyr ved at være opdelt i etager med reposer.Også dets oprindelige lyssystem afveg fra andre danske fyr, idet det bestod af et vinkelfyr, hvor de røde og grønne lys var erstattet med hhv. eet og to blink. Derved undgik man det lystab, der opstår ved passage gennem farvet glas. I dag er fyret et gængs vinkelfyr i to retninger med et blink hvert 5. sekund og en rækkevidde på ca. 30 km. Fra fyrets top kan man i klart vejr se over til Als.Se også Helnæsfyr og farvandsafmærkning.Fiskeplads - Helnæs Fyr
Lige så længe der har været kystfiskere på Fyn, lige så længe er der blevet fanget havørreder ved Helnæs fyr. En af de pladser, der aldrig svigter. Dermed ikke sagt, at fiskeriet er let ved fyret. Havørrederne er ofte store her, og store havørreder er der aldrig mange af. En plads, der året rundt er et forsøg værd.

P: Parkering ved fyret på Lindehoved.

Faciliteter på pladsen: 
•Parkeringspladser 
•Toilet 
•Affaldsfaciliteter
•Bord/bænk

En populær fiske hjemmeside har lavet denne anmeldse om Helnæs fyr 

En af Fyns helt store spot når der tales om grove sommer havørred.

Parker bilen ved fyret, og allerede her kan fiskeriet påbegyndes.. der fiskes mod højre, hvor det dybe vand kommer helt tæt på kysten, og er du alene på pladsen en tidlig morgen eller sen sommeraften, kan der bruges en rum tid på at fiske strækket ud mod den første lille pynt som du møder mod højre.. Denne pynt som ikke er til at gå fejl af, ligger ca. 200 meter fra p-pladsen og karagtigeres ved den store sten som ligger i vandkanten. Dette spot er strækkets absolutte hotspot, og er du først på denne plads er chancen for fisk stor, vig derfor ikke pladsen for andre lystfiskere, men fisk den i den gyldne time i dagens første eller sidste lys. Her trækker havørreden helt ind mod land.. Fisker du længere ud i mørket, eller er der allerede andre lystfiskere på spottet kan du med fordel fortsætte dit fiskeri yderligere om mod højre hvor det dybe vand flader lidt ud, et stræk som om sommeren bestemt også holder fisk.

Pladsen fisker som nævnt bedst morgen og aften i sommermånederne, men rammer du dage med lettere pålandsvind, kan du her finde fisk dagen igennem. Vær dog opmærksom på at kraftig vind fra syd eller vest kan hurtigt give grumset vand.. men det ligger sig dog hurtigt igen og er du først på pladsen herefter, så er der bestemt gode chancer.

Denne plads er velegnet til både fluefiskeren og spinnefiskeren. Fluefiskeren har sine fordele, da havørreden trækker helt kystnært her. Og spinnefiskeren kan med sit langtrækkende blink eller bombarda hente fiskene helt ude over den lækre vekslende bund som bare fortsætter og fortsætter derudaf.

Her vil tobisfluer fisket med høj fart eller mørke kutlingeimitationer fisket højt i vandet en sen sommeraften kunne gøre udslaget for fluefiskeren. Spinnefiskeren vil med en langtrækkende gennemløber som f.eks. D360 kunne fiske både langt fra kysten og højt i vandet med fart på. Og imitere nogle af de mange tobis som havørreden jager på netop denne plads. Noget en hver sommer ørred ikke kan stå for.

Flere nyhedsfilm