www.tv-midtsjælland.dk

Sikker på 2 hjul med MC Gråbjørnene

19-05-2020

Selvom de har mange landevejskilometer bag sig, er MC Gråbjørnene fra Ringsted ikke blege for at lære noget nyt og øge sikkerheden på deres 2-hjulede maskiner.


Michael Nielsen, der er administrerende direktør i Storkøbenhavns Køretekniske Anlæg, var inviteret til at holde foredrag for MC Gråbjørnene under titlen ”Sikker på 2 hjul”. Det foredrag inspirerede Gråbjørnene fra Bjørnegrotten til at melde sig til et teknisk kursus.

Kampagne om sikkerhed for motorcyklister
På en grå og lidt regnfuld mandag aften, mødte en god håndfuld MC Gråbjørne op på Storkøbenhavns Køretekniske Anlæg i Tølløse for at deltage i det 4-timers kursus ”Sikker på 2 hjul”.

Kurset er en kampagne iværksat af Dansk Kørelærer-Union, Motorcykel Forhandler Foreningen og KTADK (foreningen af Køretekniske Anlæg i Danmark. Siden 2018 har MCTC (MC Touring Club) også været med i kampagnen.

Kampagnen tager udgangspunkt i, at uheld kan forebygges ved at give motorcyklister mulighed for at dygtiggøre sig under sikre og betryggende forhold – fordi erfarne motorcyklister laver få menneskelige fejl, sjældent overvurderer egne evner og har fuld kontrol over sin motorcykel.

Sørg for at være synlige!
Instruktør Arne Nielsen startede med lidt teoretisk information over en kop varm kaffe. Arne fortalte blandt andet om nogle af de mest almindelige ulykker, hvor motorcykler er involveret, om kontrastyring og ikke mindst om synlighed.

Sørg for at være synlige med pangfarver på tøjet og noget godt lys på motorcyklen” var Arnes råd til de i alt 8 kursister.

En af kursisterne kunne tilføje sit eget råd:

Kør efter devisen: Jeg er usynlig og ham i bilen er idiot. Så går det ikke helt galt.”

Den praktiske del
Efter lidt snak indenfor, var det tid til at iføre sig pangfarverne og det gode lys og få gang i motorcyklerne.

Under Arnes kyndige ledelse blev kursisterne sendt ud på banen, hvor der blandt andet blev drejet, bremset og kontrastyret. Det var ikke alle disciplinerne, der var helt nemme, så ind imellem måtte de ellers erfarne bikere stoppe maskinen, lette på visiret og konstatere, at ”Det er sgu svært, det her!”. Og det beviser jo bare, at det er en god idé med den slags kurser.

Og det er ikke alene en god idé – det er også populært. Af de 16 kurser, der har været annonceret i år hos Storkøbenhavns Køretekniske Anlæg, er der kun ledige pladser tilbage på 4 kurser. Det ene er i Tølløse og de tre andre er på Amager.

Køreklar til Herretur
Med mandagens køretekniske kursus i bagageboksen, er MC Gråbjørnene for alvor klar til at indtage de danske landeveje. Den første samlede tur bliver allerede Kr. Himmelfartsdag, hvor 6 Gråbjørne kører til Sønderjylland på Herretur med 3 overnatninger.

Egentlig skulle de have været til Harzen, men det kan jo ikke lade sig gøre i disse corona-tider, så det blev Sønderjylland i stedet for. Til gengæld står menuen på en god stor Wienerschnitzel torsdag aften, når de er fremme på det Bed and Breakfast, de skal overnatte på.

Det minder jo lidt om Harzen” konstaterede Gråbjørnene på deres sædvanlige lune facon.

Plads til flere
MC Gråbjørnene er en flok flinke og sjove bikere, som har det rigtig godt i hinandens selskab. Men de vil gerne være flere. Der er iht. klubbens vedtægter plads til 20 medlemmer, og det giver lige nu luft til nye medlemmer.

Klubbens ældste medlem er 80 år og en særdeles aktiv kører, så der er ingen øvre grænse for alder. Til gengæld passer man bedst ind i klubben, hvis man ikke er ret meget yngre end 50.

Man kan læse en masse om MC Gråbjørnene på deres website her.

Og hvis du vil fornemme den kammeratlige tone mellem gråbjørnene, så kig med på en artikel fra juli 2018, hvor TV-Midtsjælland var med på en af gråbjørnenes onsdagsture. Du finder den her: http://tv-midtsjaelland.dk/?newsid=10860

Flere nyhedsfilm