www.tv-midtsjælland.dk

Donation fra ZBC til Børns Voksenvenner i Ringsted

20-12-2019

Fire dage før juleaften, fik Børns Voksenvenner i Ringsted overrakt en dejlig julegave på ZBC Gymnasiet Ringsted.


Julegaven til Børns Voksenvenner i Ringsted var et kontantbeløb på 2.171 kroner, der blev overrakt af Oscar Sunekær Bertelsen og Sebastian Jønsson fra festudvalget på ZBC Gymnasiet Ringsted.

Det er andet skoleår, at eleverne fra ZBC gymnasiet samler penge ind til et godt formål. Sidste skoleår blev der indsamlet 3.354 kroner til Børnecancerfonden.

Vi startede sidste år med at sætte fokus på alkoholkulturen, for vi har en masse forskellige elever. Nogle drikker slet ikke, nogle drikker ikke så meget og så er der dem, der drikker rigtig meget” fortalte Oscar og Sebastian og fortsatte:

Vi erfarede, da vi overtog festudvalget, at man slet ikke kunne købe andet end alkohol, når der blev holdt fest. Derfor var også nogle, der var meget fulde til festerne”.

Ønsket var at sætte fokus på, at man ikke behøver at ’drikke sig helt i hegnet’, når der er fest. For at gøre opmærksom på, at det nu også var muligt at købe andet end alkoholiske drikke, købte både lærerværelset og festudvalget nogle aktier, så hver gang der blev solgt alkoholfrie genstande, blev der doneret penge pr. genstand.

Et andet problem var pant
Der var også et problem på gymnasiet med, at pantflasker bare blev smidt ud. Udover at eleverne deltog på årets Skraldedag, har de også fået fokus på, at det er spild af ressourcer bare at smide pantflasker ud.

Budskabet om, at den pant, der bliver indsamlet, går til et godt formål, har hjulpet, og eleverne er nu meget bedre til at samle deres pantflasker, i stedet for at smide dem ud. Så en del af pengene, som Børns Voksenvenner i Ringsted fik overrakt fredag, kommer fra pant.

Udover pengeindsamling har Elevrådet også stået for indsamling af tøj, bolde, spil osv. Tøjet er blevet afleveret til Mændenes Hjem, men Børns Voksenvenner i Ringsted fik – udover pengegaven – også overrakt bolde og et par spil.

Et Facebookopslag pegede på Børns Voksenvenner
Da det var projektets første indsamling sidste år, gav det god mening at vælge en stor, velkendt organisation, men i år ville festudvalget gerne støtte lidt mere lokalt.

I et Facebookopslag i en Ringsted-gruppe bad Sebastian om gode forslag til, hvem de kunne donere pengene til. Der kom mange forskellige forslag, blandt andet en del forslag om Børns Voksenvenner i Ringsted.

Festudvalget læste om Børns Voksenvenner og synes rigtig godt om idéen.

Det er meget relevant for os, for nogle af børnene kommer måske til at gå på gymnasiet om nogle år” fortalte Sebastian og Oscar, som føler det er en god og vigtig sag at støtte.

Selvom de to har haft en opvækst med masser af god voksenkontakt, så satte det alligevel tankerne i gang hos dem, da de læste om Børns Voksenvenner.

Det giver rigtig god mening, og vi vil gerne være med til at gøre en forskel. Det er grunden til, at vi valgte Børns Voksenvenner i år” fortalte Sebastian og Oscar.

Det har gjort en forskel
For ZBC Gymnasiet Ringsted har projektet gjort en forskel.

Der er ikke længere kun fokus på, at man skal drikke, når man går til fest.

Der er mange forskellige kulturer samlet, og alle skal føle sig velkomne, uanset om man er total udadvendt eller om man er mere introvert og gerne vil have det lidt mere stille og roligt.

Alle skal have det godt, og man har det bare bedre, når man ikke bliver hentet af sin mor allerede kl. 21.30, fordi man har drukket sig alt for fuld” fastslår Oscar og Sebastian.

Før i tiden kunne man ankomme til en fest når som helst inden kl. 23, men nu er det sådan, at man skal komme mellem kl. 20 og 21. Så sidder de unge ikke hjemme og drikker sig fulde, før de ankommer til festen.

Der er også kommet flere vagter til festerne og nogle områder er lukket af, så de unge ikke har samme muligheder for at gemme alkohol udenfor.

Helt generelt er gymnasiet også blevet mere bæredygtigt. De har lige haft et forløb med klimavenlig mad, og den julepynt, der pryder gymnasiet op til jul, er lavet af genbrug.

Både donationen og omtalen er vigtig
Det er fantastisk for os at få de penge, også fordi kendskabet til os ikke er så udbredt” fortalte Karina Andersen, der er frivillig i Børns Voksenvenner i Ringsted.

Det er planen, at pengene skal bruges til velkomstpakker til nye venskaber. Det kan f.eks. være biografbilletter eller spil, som et nyt match af et barn og en voksen kan få, så de kan lave noget sammen, når de starter op.

Børns Voksenvenner i Ringsted kan se frem til at få flere penge fra ZBC Gymnasiet Ringsted, for donationen var fra første halvdel af skoleåret – september til jul. Men indsamlingen til voksenvennerne fortsætter frem til det indeværende skoleår slutter.

Lige nu er der matchet 10 vennepar i Børns Voksenvenner i Ringsted, og der står et par børn på venteliste, men de er sikre på, at der er flere børn, der har behovet, og vil henvende sig, hvis kendskabet til foreningen bliver udbredt. Derfor er der brug for flere voksenvenner.

Men der er også brug for flere frivillige, både til at matche vennepar, til administrative opgaver og til at være med, når foreningen deltager på Ringsted Festival, på Ringsted Natten osv.

Lige nu er de kun tre frivillige i Børns Voksenvenner i Ringsted. Det er Alice Jørgensen, Trine Gert og Karina Andersen, og hvis man er interesseret i at blive frivillig i foreningen, så kan man finde kontaktinfo her.

/Heidi Taymyr

Flere nyhedsfilm