www.tv-midtsjælland.dk

Totum Kropsterapi fokuserer på kroppen som helhed

04-12-2019

For lige knapt 300 år siden – eller 297 år, for at være helt præcis – stillede Ludvig Holberg spørgsmålet ”Hvorfor drikker Jeppe” i uropførelsen af komedien Jeppe på Bjerget. Det var ikke interessant at konstatere, at Jeppe drak. Det kunne alle se. Nej, det interessante var at finde ud af, hvorfor han drak.


Spørgsmålet er stadig interessant, og det er formentlig derfor det, om end i overført betydning, stilles oftere og oftere. I vores moderne samfund bliver vi – heldigvis – mere og mere opmærksomme på at årsagsbehandle i stedet for at symptombehandle. Vi er efterhånden klar over, at krop og psyke hænger sammen.

Det er netop kroppen som helhed, der fokuseres på med Totum kropsterapi - en moderne behandlingsform, der bygger på 2.000 år gamle kinesiske teknikker og viden, kombineret med nyere energetiske teknikker og psykoterapeutiske teorier.

Totum kropsterapeut i Ringsted
Hos Klinik Asmussen i Sct. Hansgade 33 i Ringsted, kan man, som noget helt nyt, booke tid til Totum Kropsterapi og coaching hos kropsterapeut Inge Marie Ringgaard.

Totum Kropsterapi er ikke traditionel massage. Det består af samtaleterapi, dybdegående massage, akupressur, aktivering af lymfesystemet, beroligelse af nervesystemet, zoneterapi og lettere ledfrigørelse.

Fokus i Totum Kropsterapi ligger i at finde de bagvedliggende årsager, og ikke blot behandle symptomerne. Man arbejder ud fra, at årsagen til en smerte ikke nødvendigvis sidder samme sted, som selve smerten.

Ved kropsterapien frigøres fysiske og psykiske spændinger, og kan hjælpe folk med forskellige fysiske skavanker, spændinger og smerter, men også med psykiske problematikker som f.eks. stress, angst og depression.

Jeg kan hjælpe med at sætte en proces i gang der gør, at kroppen kan arbejde med at hele sig selv” fortæller kropsterapeut Inge Marie Ringgaard.

Ingen mystik
Behandlingen er baseret på forskellige massageteknikker, åndedrætsteknikker, aku- og zonetryk, mobiliserende ledfrigørelser og eventuel samtaleterapi. Det har tilsammen en rigtig god indvirkning på kroppens helbredende egenskaber.

Behandlingen forener krop og sind gennem et holistisk syn på mennesket, men er på ingen måde mystisk” forklarer Inge Marie Ringgaard.

Det er ikke fordi, der skal være en samtale som en del af behandlingen” siger Inge Marie Ringgaard og fortsætter:

Det er fint, at man kommer med en fysisk ting, men tanken bag det hele er årsagssammenhængen. Hvad er årsagen til, at du har ondt i lænden, hvad er årsagen til, at du har en tennisalbue osv. Men det er ikke noget, vi graver i, hvis ikke folk selv er klar til det”.

Coaching med udgangspunkt i filosofien
Inge Marie Ringgaard er også coach, men bruger metoden Protreptik, som tager udgangspunkt i filosofien i stedet for psykologien, som meget anden coaching gør.

Det er en særlig form for filosofisk coaching” fortæller Inge Marie Ringgaard.

Protreptikken er en ældgammel metode, der blev opfundet af de gamle grækere, og protreptik betyder ”at vende mennesket mod det væsentlige i sig selv”.

Formålet med coaching efter protreptik-metoden er at man skal blive klogere på sig selv som menneske og sine egne dybereliggende værdier. Hvad styrer dig i hverdagen? Hvilke værdier er vigtige for dig, og stemmer de overens med de ting, du rent faktisk beskæftiger dig med.

En unik kombination
Hvis man pådrager sig en fysisk skade, så er det nemt at se, hvor eventuelle smerter stammer fra. Men hvis man har konstante smerter et sted i kroppen, der måske skyldes noget mere psykisk end fysisk betonet, så er det ikke så ligetil at finde årsagen.

Uforløste konflikter, stress, anspændthed og traumer kan sætte sig som ubalancer eller fysiske blokeringer i organer og muskler og på længere sigt føre til skavanker eller smerter.

Fordi Totum-behandlere betragter sygdomme som en helhed mellem krop og psyke, kan man ofte behandle fysiske skader og kroniske lidelser, der er opgivet i det etablerede sundhedssystem.

Kropsterapien er der mange, der laver, men fra forskellige vinkler. Folk skal jo finde det, der giver mening for dem. Men hele coachingdelen er unik” siger Inge Marie Ringgaard om kombinationen af Totum kropsterapi og coaching efter protreptik-metoden.

Nysgerrig på den kropslige dimension
Inge Marie Ringgaard har hele sit professionelle liv arbejdet med HR, organisationsudvikling, personlig udvikling, lederudvikling og talentudvikling i mange store danske virksomheder.

Efter i mange år at have arbejdet med den organisatoriske del og med den individuelle del, set ud fra en psykologisk vinkel, fik Inge Marie Ringgaard lyst til at kigge mere på den kropslige del.

Nu er det den dimension, jeg skal ind og undersøge og være nysgerrig på” tænkte Inge Marie Ringgaard, og tog dels en uddannelse som Totum-behandler og dels en certificering i protreptikken.

Det har taget et år at blive uddannet Totum-behandler, og i de sidste 6-7 måneder har Inge Marie Ringgaard arbejdet med behandlinger. Samarbejdet med Klinik Asmussen er helt nyt.

Hvis du har fået interesse for Totum Kropsterapi, så kan du enten kontakte Inge Marie Ringgaard via Facebooksiden her eller booke tid online fra Klinik Asmussens website her.

/Heidi Taymyr

Flere nyhedsfilm