www.tv-midtsjælland.dk

Ringsted Erhvervsforum på rundvisning hos MovieHouse

21-11-2019

Overskriften for Ringsteds nye biograf, MovieHouse, skal være hygge, og målet er at gøre biografoplevelsen til mere end bare at se filmen. Det bliver en biograf, der kommer til at række ud over sodavand og popcorn-konceptet.


Det fortalte indehaver Michael Obel og direktør Morten Stefansen, da de onsdag morgen viste medlemmer af Ringsted Erhvervsforum rundt i det, der lige nu er en byggeplads, men som inden længe bliver Ringsteds nye topmoderne biograf.

Vi er enormt stolte af det resultat, der er ved at tegne sig et billede af” fortalte direktør Morten Stefansen.

En helhedsoplevelse
Hele tanken bag projektet er at lave en hel oplevelse, så man ikke behøver først at gå ud og spise, og derefter gå i biografen. Med de lette anretninger, der vil blive serveret i MovieHouse, kan man klare det hele samme sted.

Vi har sat os for, at kaffen skal være byens bedste, vinen skal være god og målet er at gøre biografoplevelsen til mere end bare at se film” fortalte indehaver Michael Obel. Michaels kone Tatjana Obel supplerede med, at det bliver lidt som et kulturhus med kunst på væggene, hvor overskriften er hygge.

Fire sale
I alle biografens 4 sale kommer man til at sidde fantastisk i recliners – stole, hvor ryggen kan lænes tilbage og benene kan vippes op. Der bliver små borde mellem hvert sæde, så der er plads til at stille et glas vin, en kop kaffe, eller hvad man nu har lyst til at nyde under filmen. Der er mulighed for at få udleveret slumretæpper ved indgangen til salene, hvis man vil tage hyggen op på højeste niveau.

I den store sal, der får plads til 144 gæster, er der installeret Dolby Atmos, der vel kan betegnes som en slags opgradering af surround-lyden. Dolby Atmos afvikles fra hele 64 kanaler i modsætning til surround-lydens 6-8 kanaler, og det giver en helt unik lydoplevelse. Det er dog ikke alle film, der kan afspilles i Dolby Atmos.

Den næststørste sal har 79 pladser, og de to mindste sale har henholdsvis 54 og 53 pladser.

De fire sale er, trods deres fysiske størrelsesforskelle, proportionelt ens i forhold til blandt andet afstand til scene og loft.

Jeg vil vove den påstand, at når man først får sat sig, kan man ikke mærke forskel på, hvilken sal man befinder sig i, for proportionerne er de samme” fortalte Michael Obel.

Ingen standardløsninger
I processen med at starte den første MovieHouse, der ligger i Hellerup, har Michael og Tatjana Obel været verden rundt og samle inspiration. De har også været rundt for at finde interiøret til MovieHouse Ringsted.

Der er hentet møbler på antikmarkeder i Provence, købt franske veloursofaer og italienske marmorborde, der alt sammen kommer til at skabe en helt særlig loungestemning i forhallen, hvor man vil kunne sidde og nyde en let anretning eller hygge sig over en kop kaffe eller et glas vin.

Lamper og lysekroner har Michael og Tatjana selv fået bygget og det samme gælder de borde, der skal stå mellem stolene i salene.

Og så får det hyggelige røde gardin, der bliver trukket til side, når filmen starter, sin renæssance.

Udfordring med parkeringspladser
Vi er selvfølgelig bevidste om, at ’vores egne’ pladser ude foran er begrænsede” sagde Morten Stefansen og tilføjede:

Men vi er glade for, at området i sig selv har forholdsvis mange pladser.”

90% af MovieHouses primetime kommer til at ligge udenfor butikkernes åbningstid. Der er en tæt dialog med Jeanette Jussing Amdal fra Ringsted Outlet om, hvordan det hele kan strikkes sammen, så MovieHouse ikke er til yderligere gene.

Men det håber jeg så sandelig ikke, at der er nogen, der ser os som, andet end at vi også vil bidrage til, at der bliver trukket gæster til, både inden- og udenbys fra” sagde Morten Stefansen.

Og selvom biografen kommer til at råde over mere end 340 siddepladser, så vil filmene blive lagt forskudt, så ikke alle sæder bliver besat samtidig.

Derfor bliver presset på denne biograf også en del mindre, end det vi er vant til. Vi får ikke det samme ryk-ind” fortalte Morten Stefansen.

En biograf med mange muligheder
MovieHouse kommer til at tilbyde meget andet end den unikke og helstøbte biografoplevelse.

Der kan f.eks. vises landskampe, streames koncerter og meget andet.

Virksomheder kan også benytte biografen til events, konferencer, seminarer, salgsmøder, Business to Business og meget andet.

Firmaer kan forkæle personalet med forpremierer og uanset hvilket arrangement, man ønsker at holde, så kan der også tilbydes forplejning.

Åbningsdato er endnu ikke fastlagt
Den endelige åbningsdato for MovieHouse Ringsted er ikke fastlagt endnu, ”Men vi er meget tæt på at kunne udmelde en dato” fortalte Morten Stefansen.

Der er stadig fuld knald på arbejdet med lokalerne, og desuden er 25-30 medarbejdere ved at blive oplært.

Fordi det ikke er et helt ordinært biografkoncept, så har de knapt 30 medarbejdere også en lidt anden profil.

Men det lader til at Ringsted venter i spænding på at indvie MovieHouse.

Jeg har aldrig oplevet en lokal opbakning, som vi har oplevet til det her projekt, i så markant en grad” sagde Morten Stefansen og fortalte, at de får en ufattelig masse rosende ord, både fra folk, der kommer forbi på gaden, på Facebook og i det hele taget føler de sig fantastisk godt modtaget.

Man kan følge med på MovieHouse Ringsteds Facebookside, hvor åbningsdatoen vil blive offentliggjort. Der er i øvrigt også en konkurrence, hvor man måske kan være heldig at vinde et helt års forbrug af biografbilletter.

/Heidi Taymyr

Flere nyhedsfilm