www.tv-midtsjælland.dk

Røde Kors i opråb: ”Vi mangler 1000 indsamlere til på søndag”

04-10-2019

Røde Kors mangler akut 1000 indsamlere på søndag den 6. oktober, hvor der samles ind til mennesker uden et hjem.


Røde Kors mangler akut 1000 indsamlere til på søndag, for at nå op på niveau med sidste års indsamling. Med få dage til indsamlingen for folk uden trygt hjem i Danmark og i katastrofer i verden er Røde Kors’ generalsekretær Anders Ladekarl nu ude med et sidste opråb for at få de sidste til at melde sig som indsamlere.

”Hver indsamler gør en stor forskel for et menneske uden hjem. Uden nok indsamlere bliver der lidt mindre hjælp at dele ud. Min bøn er derfor, at de sidste 1000 får meldt sig,” siger generalsekretær i Røde Kors Anders Ladekarl.

Der er ledige ruter over hele landet og garanti for en meningsfuld dag, hvor man sammen med andre gør en mærkbar forskel for nødlidende mennesker både herhjemme og i nogle af de mest svært tilgængelige egne af verden.

Svarer til 1 million
En indsamler samler i gennemsnit 1.000 kr. ind. så 1000 manglende indsamlere betyder, at der er 1 million kroner mindre at hjælpe for.

Indsamlingen går blandt andet til familier i Yemen, der ikke har råd til mad og medicin. Efter mange år med borgerkrig er Yemen ramt af verdens største humanitære katastrofe. For en million kroner kan Røde Kors give mad til 1.000 familier i fire måneder.

Herhjemme vil nogle af de indsamlede midler gå til sygdomsramte hjemløse, så de ikke bliver udskrevet til gaden, og voldsudsatte kvinder, der har været på krisecenter.

Indsatsen fra 1000 indsamlere kan eksempelvis give 6 måneders støtte til 1.000 voldsudsatte kvinder og deres børn i Danmark.

Man kan melde sig som indsamler hos Røde Kors på www.rødekors.dk/indsamler eller telefon 7010 0000.

Foto: Peter Sørensen

HT/Pressemeddelelse Røde Kors

Flere nyhedsfilm