www.tv-midtsjælland.dk

Torsdagsbrunch hos Team Rengøring A/S

03-10-2019

Det var vinder af Årets Erhvervspris 2019, Team Rengøring A/S, der lagde lokaler til, da Ringsted Erhvervsforum holdt årets sidste Torsdagsbrunch den 3. oktober.


Det stod egentlig ikke i kortene, at Tim Jepsen og Martin Olsen skulle beskæftige sig med rengøringsbranchen. Tim er uddannet bygningskonstruktør og Martin er uddannet teknisk designer. Og alligevel endte de med at starte Team Rengøring som et lille I/S i 2012.

De arbejdede inden da i et andet rengøringsselskab, men havde ønske om at starte selv, fordi de havde lyst til at gøre det på en bedre måde med bedre service.

En hård start
Det var en tung og hård start for de to iværksættere. De sparede op, og da de nåede 150.000 kroner på opsparingen, købte de en bil og det udstyr, de havde brug for.

Mens de passede deres kundekreds, gav de tilbud til nye kunder og ordnede alt det administrative, så bilen endte med at blive en slags rullende kontor.

Deres arbejdsdag startede kl. 03 og sluttede aldrig før kl. 18.

Ret hurtigt kunne de godt se, at de blev nødt til at dele opgaverne op, hvis det skulle kunne lade sig gøre, så de købte en bil mere. Men det var stadig ikke nok.

Martins gamle teenageværelse hos hans forældre blev benyttet som lager, hvor de hver nat hentede, hvad de skulle bruge i løbet af dagen. Tims mor blev sat til at vaske klude. Og sådan foregik det helt frem til for et par år siden, hvor de rykkede ind i lokalerne på Frejasvej i Ringsted.

Fra I/S til A/S
Team Rengøring er vokset støt og roligt og blev i 2017 omdannet til et aktieselskab. Det var i den forbindelse, de købte ejendommen på Frejasvej. I dag er der alene i administrationen en erhvervsdirektør, en bogholder, en CEO, administrationsmedarbejdere og en professionel bestyrelse. Virksomheden har cirka 20 ansatte i alt.

Det har været en nervepirrende proces at gå fra bare at være Tim og Martin til at få faste omkostninger til lokaler og til at ansætte medarbejdere.

Nu også i Jylland
Team Rengøring A/S har en kundekreds, der er spredt ud over hele Sjælland. Men virksomheden er også i gang med at brede sig til Jylland.

Den 1/9 startede de en afdeling op i Randers, den 1/10 i Sønderborg, og i det nye år starter de også op i Kolding, Fredericia og Århus.

Vi vil gerne lave nogle aftaler med større kontormiljøer, og der kræves ofte, at man har en landsdækkende aftale” fortalte Martin om årsagen til, at de nu udvider med afdelinger i Jylland.

Professionalisme vægtes meget højt
Team Rengøring vil rigtig gerne lave en totalløsning for virksomhederne.

Udover rengøring pudser de f.eks. vinduer, sørger for, at der bliver leveret papirvarer, får skiftet måtter og ordner grønne områder udendørs.

Vi ved vi har et koncept, der virker, og vi ved vi har nogle værdier, der er vigtige. Professionalisme er en af de værdier, vi vægter meget højt” sagde Martin og fortsatte:

Det er nemt at komme ud og gøre 80% rent, men det er de sidste 20%, der er super svære.”

90% arbejdsomhed
En bekendt spurgte for nyligt Martin om de havde været heldige eller dygtige og arbejdsomme.

Man skal vel være heldig for at lykkes med noget, men 90% af det er arbejdsomhed” sagde Martin.

Vi har altid haft filosofien, at hvis 10 timer ikke er nok, så tager vi bare 12 timer, og hvis det ikke er nok, så tager vi 14” supplerede Tim og fortalte at de fra starten var meget indstillet på, at de ville komme langt med arbejdsomhed.

Heldigvis har Tim og Martin en masse gode medarbejdere, så de ikke længere behøver at arbejde 10-12-14 timer hver dag.

/Heidi Taymyr

Flere nyhedsfilm