www.tv-midtsjælland.dk

Verdens bedste nyheder med fokus på klima

06-09-2019

”På to år er klimaet slået igennem som en mærkesag hos især de unge. I løbet af 2019 er hundredtusindvis gået på gaden over store dele af verden for at kræve, at politikerne begynder at gøre noget konkret.”


Det kan man læse i avisen Verdens Bedste Nyheder, nr. 13, fredag den 6. september 2019.

Avisen blev fredag morgen uddelt på gadehjørner og stationer landet over af tusindvis af frivillige, der på den måde sendte folk på farten med Verdens Bedste Nyheder samt et stykke lækker chokolade.

Sådan er avisen blevet uddelt på landsplan fredag i uge 36 siden 2010, og for tredje år i træk kunne pendlere og andre rejsende til og fra Ringsted Station også nyde godt af de gode globale nyheder.

Fokus på verdensmålene i undervisningen
Rikke Falkenberg Kofoed og 8.B fra Campusskolen i Ringsted havde sat hinanden stævne på stationen kl. 7, hvor aviserne blev uddelt i et par timer frem til kl. 9, og med på holdet var Ringsteds borgmester Henrik Hvidesten (V) samt medlem af Folketinget Astrid Carøe (SF).

Op til uddelingen på det, der kaldes Verdens Bedste Morgen, havde eleverne haft to dages undervisning med fokus på de 17 verdensmål.

Eleverne har på den måde fået meget mere fokus på verdensmålene, og det gør en forskel for dem i hverdagen, kunne flere af eleverne fortælle.

”Det er allerede for sent at gøre noget” er en klimamyte
Temaet på Årets Bedste Morgen har været klimaet. Og i Verdens Bedste Nyheder kan man blandt andet læse, at der nu er 56.600 vindmøller i USA, at 7.500 nye elbusser hver måned ruller på gaden i Kina og at 1,6 millioner studerende i 125 lande den 15. marts demonstrerede for klimahandling.

Ifølge avisen står de fattigste 50% af verdens befolkning for 10% af den totale CO2-udledning, de mellemste 40% står for 41%, og de rigeste 10% af verdens befolkning står tilsammen for 49% af den totale CO2-udledning.

Man kan også læse om tre klimamyter, og hvorfor de ikke passer, og der er en spændende artikel om hvordan millioner af risbønder verden over halverer deres udledning af kraftig drivhusgas med lavpraktiske vandingsmetoder.

Verdensmålene
Verdensmålene blev vedtaget i 2015 på FN’s årlige generalforsamling med opbakning fra alle verdenslande, og de 17 verdensmål er:

 1. Afskaf fattigdom
 2. Stop sult
 3. Sundhed og trivsel
 4. Kvalitetsuddannelse
 5. Ligestilling mellem kønnene
 6. Rent vand og sanitet
 7. Bæredygtig energi
 8. Anstændige jobs og økonomisk vækst
 9. Industri innovation og infrastruktur
 10. Mindre ulighed
 11. Bæredygtige byer og lokalsamfund
 12. Ansvarligt forbrug og produktion
 13. Klimaindsats
 14. Livet i havet
 15. Livet på land
 16. Fred, retfærdighed og stærke institutioner
 17. Partnerskaber for handling

Du kan læse om Verdenstimen her og Verdens Bedste Nyheder kan du følge på deres website her eller på facebook her.

/Heidi Taymyr

 

 

Flere nyhedsfilm