www.tv-midtsjælland.dk

Danske udsendte anerkendes på Flagdag

05-09-2019

For fjerde gang var Ringsted med til at ære de danske soldater, der er, har været eller snart skal udsendes. Det foregik torsdag morgen på den officielle flagdag den 5. september.


Traditionen tro blev flaget sendt til tops i flagstangen foran Rådhuset kl. 9.30 og i år fik Ringsteds borgmester Henrik Hvidesten hjælp af beredskabsinspektør Michael Lohse, der selv har været udsendt i Libanon i starten af 2010’erne.

Det er også blevet en tradition, at Københavns Marineforenings Musikkorps fører an i processionen gennem byen, der startede på Torvet og via Nørregade sluttede foran Ringsted Kongrescenter, hvor der var dækket op til brunch til de mange udsendte og deres familier.

Den behagelige hverdag tilsidesat
Borgmester Henrik Hvidesten talte blandt andet om, at det er vigtigt at huske på, at det er politiske beslutninger, når soldater bliver sendt på mission. Men det er ofte soldaterne, der må stå på mål, når familie, venner og bekendte gerne vil lufte deres holdninger til hvad de mener om, at Danmark er til stede ved en given mission.

Det synes jeg ikke, at vi civile kan være bekendt, for det ER jo ikke jer, der har truffet beslutningen” påpegede Henrik Hvidesten og roste de udsendte for deres indsats.

I har tilsidesat en behagelig hverdag i Danmark, I har tilsidesat jeres familie, jeres venner for at udføre missioner for Danmark ude i verden, som udsendte for et af vores værn, som sundhedspersonale, som politifolk, som en del af beredskab eller hjemmeværn eller som en af dem, som har andre funktioner som dem, der løses på en mission for Danmark - hvad enten den er fredsskabende, fredsbevarende, humanitær eller om det er med henblik på observation eller træning.”

Efter en god formiddag med masser af snak deltagerne imellem, sluttede arrangementet ved 11-tiden, og musikkorpset kunne køre videre til et andet Flagdags-arrangement i København.

/Heidi Taymyr

 

Flere nyhedsfilm