www.tv-midtsjælland.dk

Skjoldenæsholm Golfcenter opsiger samtlige medarbejder

09-08-2019

Ved opsigelsen af samtlige ca. 25 medarbejdere er fremtiden nu for alvor uvis for Skjoldenæsholm Golfcenter, hvor man ellers havde håbet, at et nyt golfresort ville udvide medlemsskaren fra 1000 medlemmer og rette op på en rødglødende bundlinje på -2,8 mio. kr. for regnskabsåret 2018/19.

- Vi føler ikke, at vi har en samarbejdsvillig offentlig myndighed. Korthuset er brast med kommunens afslag, fordi vi ikke længere har nogen økonomisk redningsplan, siger Peter Enné Jespersen, direktør i Skjoldenæsholm Golfcenter A/S, der med sine 18 huller fordelt på to baner er et af landets største.

- Der er ikke grundlag for at drive centeret videre, og derfor har man opsagt aftalen med golfklubben sammen med medarbejderne, siger Peter Enné Jespersen.

Tilsagn, dernæst afslag 

Egentlig havde Ringsted Kommune først givet tilsagn til anlæggelsen af nyt golfresort med tilhørende feriehytter, men fortrød siden hen og afslog, fordi ansøgningen også indeholdt helårsboliger, hvilket ifølge Teknik- og Miljøcenteret i Ringsted var i strid med en særlig servitut fra 1992 om områdets formål:

Ansøgningen om etablering og udvidelse af golfanlægget til også at favne 36 helårsboliger brød ligeledes med planloven for den landzone, hvor golfcenteret er beliggende.

-Ifølge direktør Peter Enné Jespersen er der dog en spinkel mulighed for etablering af feriehytter på området, fordi disse bedre kan være tilknyttet golfaktiviteter end helårsboliger. Det er dog ikke nok for at få golfcenterets økonomi på fode igen: De penge vi har været nødt til at vinke farvel til år efter år, er selvfølgelig ikke sjovt for ejerne, men hvis vi kunne redde Skjoldenæsholm som et af landets største golfanlæg med resort-planen, ville det have været okay at fortsætte, siger Peter Enné Jespersen og tilføjer:Det ser hverken ejerne eller bestyrelsen nogen mening i nu. 
Ejerne har derfor opsagt og fritstillet golfcenterets ca. 25 medarbejdere sammen med lejeaftalen, så de ikke risikerer lønforpligtigelser i det nye år. Dermed har de heller ikke længere forpligtigelse til at stille golfbanerne til rådighed. Men:

- Ejerne driver selvfølgelig golfcenteret frem til 31. december, fordi vi selvfølgelig har en forpligtelse overfor vores medlemmer, der har betalt kontingent, men hvad der derefter skal ske er uvis, siger Peter Enné Jespersen.

Brandærgerligt 

Skjoldenæsholm Golfcenter afholder ekstraordinært bestyrelsesmøde 19. august, hvor bestyrelsen endelig vil afsløre, hvad fremtiden bringer for golfcenteret.

- Jeg håber, at Ringsted Kommune vil vende hver en sten, for som golfspiller skærer det i hjertet, hvis et så unikt golfanlæg som vores må lukke, siger Peter Enné Jespersen og slutter:

- Det hele er bare brandærgerligt.

DF undrer sig 

Det er også kommet Per Nørhave (DF), 1. viceborgmester i Ringsted Kommune, for øre, at golfcentret fyrer alle medarbejdere.

- Min forhåbning er, at den kan få lov at fortsætte. Jeg er medlem derude, og det har jeg været siden 2002. Jeg vil nødig et andet sted hen og spille golf. Det ville jeg være rigtig ked af, siger han til TV2 ØST.

Han undrer sig over kommunens beslutning.

- Det er et godt scoop for kommunen at kunne tiltrække flere turister derud til med de ferieboliger, som de tænker at påføre derude. Vi har også stående i kommuneplanen, at det er et område, hvor man godt kunne påtænke at lave nogle ferieboliger. Derfor er det lidt mærkeligt, og den afvisning fra administrationens side er vi ikke helt tilfredse med, siger Per Nørhave.

Derfor er det nu blevet en sag i Plan- og Boligudvalget, så man politisk kan få en redegørelse for, hvad der er sket.

 

Flere nyhedsfilm