www.tv-midtsjælland.dk

Musikforeningen Roxy er klar med alsidigt musikalsk efterår

08-08-2019

Programmet byder på sensommerfest med Doghouse Cats i september, musikalske fortællinger fra M.C. Hansen i oktober og kirkekoncert med Michael og Mathilde Falch i november.


Når ambitionen er at bidrage positivt til et varieret musikliv i Ringsted og samtidig støtte musikskolen, giver det god mening, at Musikforeningen Roxy har sammensat så varieret et efterårsprogram, som tilfældet er.

Glad dansemusik i spændet mellem rock, swing, jive og jazz, en singer-songwriter med præsentation af numrene fra sit første dansksprogede album og så en kirkekoncert med en rocklegende og hans datter – det er, hvad Roxy håber, at byen og egnen vil tage godt imod i de kommende måneder.

Sensommerfest med dans

Førstkommende arrangement er en sensommerfest, hvor musikforeningen for første gang tilbyder en aften med spisning og efterfølgende dans.

Fredag 6. september kl. 18.30 bliver der serveret en menu bestående af lakseterrine, kalv vitello tonnato, kyllingeballotine, kornblomst ost, brød, knækbrød og lidt sødt til sidst med mulighed for at købe diverse drikkevarer undervejs.

Siden spiller Doghouse Cats op med et repertoire, der appellerer til en glad aften på dansegulvet med numre som ’Shake, Rattle and Roll’, ’In The Mood’, ’Reet Petite’ og ’Just A Gigolo’. Bandets rutinerede musikere leverer højt humør og stramme rytmer.

’Derfor håber vi også, at familier, venner og kolleger kan se det oplagte i at tage til en glad aften sammen. Vi er i hvert fald overbeviste om, at publikum i Ringsted også har mod på den type dansemusik’, siger formanden for Roxy, Søren-Mikael Hansen.

Anderledes stille og eftertænksomt bliver det fredag 4. oktober, når sangskriveren og guitaristen M.C. Hansen er den næste gæst på Springbrættet, koncertsalen ved Ringsted Musikskole, sammen med sin faste makker, Jacob Chano, på klaver og harmonium.

Sangskriver fra Sydsjælland

M.C. Hansen vandt i 2017 prisen som Årets Sangskriver inden for folk-genren, har levet af musikken siden 2003 og udgivet en række albums i både eget navn og med sit band, The Sentimentals, men aldrig på dansk, før ’Alter ego ego alter’ kom på gaden lige inden sommerferien.

Det er selvsagt sangene fra den udgivelse, der er omdrejningspunktet for koncerten på Springbrættet. M.C. Hansen har et erklæret mål om at komme tæt på publikum, så Jacob Chano og han optræder så akustisk som muligt med sungne fortællinger om meget personlige oplevelser og historiske begivenheder.

’Inspirationen er fundet hos Woody Guthrie, Bob Dylan og moderne country, men tonen er umiskendeligt dansk. Det bliver en aften med lune, nærvær og stor musikalitet, som vi kender det fra Allan Olsen eller Niels Haugaard’, siger Søren-Mikael Hansen fra Roxy og glæder sig til at sydsjællandske M.C. Hansen med en overkommelig billetpris.

Michael og Mathilde Falch

Og så runder Musikforeningen Roxy ellers sin premieresæson af med en oplevelse af de helt store, når rocklegenden Michael Falch og hans datter Mathilde giver koncert sammen søndag 17. november.

’De har besluttet sig for at lave en efterårsturné med udelukkende kirkekoncerter, så vi er selvfølgelig overordentlig glade og taknemmelige for, at Klostermarkskirken har sagt ja til at åbne dørene for sådan et arrangement. Der er ingen tvivl om, at det bliver en oplevelse af de helt store’, siger Roxy-formanden og konstaterer, at interessen da også allerede er stor.

Billetsalget åbnede allerede inden sommerferien, da Michael og Mathilde Falch lancerede turneen, så der er ingen grund til at betænke sig for længe, hvis man har lyst til at høre far og datter fortolke hinandens repertoire.

’Men vi håber selvsagt, at Ringsted og omegn vil tage godt imod alle efterårets arrangementer, så publikum og arrangører i fællesskab kan blive ved med udvikle byens musikliv’, siger Søren-Mikael Hansen og understreger, at alle i Musikforeningen Roxy arbejder frivilligt med det ene formål at støtte Ringsted Musikskole.

Bliv medlem af Roxy

Musikforeningen Roxy er nu klar til at optage medlemmer.

Det koster 200 kroner om året at være med. Kontingentet giver
• adgang til nyheder og billetsalg før alle andre
• støtte til Ringsted Musikskole
• og ikke mindst: Gratis adgang til en koncert kun for medlemmer i forbindelse med den årlige generalforsamling.

Virksomheder kan også vælge at støtte Ringsted Musikskole gennem medlemskab af Musikforeningen Roxy. Det koster 10.000 kroner årligt. For det støttemedlemskab modtager virksomheden årligt i alt 50 billetter efter eget valg til foreningens koncerter.

Medlemskab tegnes ved at indbetale beløbet
• via MobilePay til 155210 med oplysning om navn og e-mail
• til konto 9570 12729278 med oplysning om navn og e-mail

Foreningens medlemmer bliver indkaldt til generalforsamling inden udgangen af februar.

HT/Musikforeningen Roxy

Flere nyhedsfilm