www.tv-midtsjælland.dk

Uddrag af Døgnrapporten for perioden 8/7 - 18/7

18-07-2019

Uddrag af døgnrapport for Ringsted fra Midt- og Vestsjællands Politi i perioden 8/7 – 18/7


Indbrud i virksomhed/forretninger:
Tværalle

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:
Drosselvej

Narkobilist løb fra politiet – Søndre Parkvej, Ringsted
Tirsdag den 9/7 kl. 1840 passerede en politipatrulje en personbil, som de ville standse for at lave en rutinemæssig kontrol. Føreren af bilen ville øjensynligt ikke tale med politiet og satte derfor hastighed op, da han så politibilen. Patruljebilen vendte rundt og kørte efter. Bilen var efter kort tid standset og føreren var nu væk. Politiet indhentede hurtigt føreren, der flygtet fra stedet til fods. De anholdt en 18-årig mand fra Ringsted, som viste sig at være påvirket af hash under kørslen, og han var frakendt retten til at køre bil i forbindelse med tidligere sager for narkokørsel. Under flugten fra stedet smed den 18-årige 2,97 gram hash fra sig, som politiet fandt. Han blev derfor sigtet for narkokørsel, kørsel i frakendelsestiden og for besiddelse af hashen. Der blev udtaget en blodprøve af føreren, hvorefter han blev løsladt. Når resultatet af blodprøven kommer, vil den 18-årige få afgjort sine sager samlet.

Tricktyveri – Nørretorv, Ringsted
Tirsdag den 9/7 kl. 2008 anmeldte en kvinde på vegne af sin 83-årige mor, at hun omkring kl.17.00 havde været i Super Brugsen at handle. Foran butikken havde moderen mødt to udlændinge, en mand og en kvinde, som havde ”viftet” med en 200 kr seddel. Den 83-årige vidste, at hun havde en løs seddel i sin taske. Hun troede derfor at sedlen var hendes, og at hun blot havde tabt den. De to udlændinge skabte så meget forvirring omkring pengesedlen, at det lykkedes dem at stjæle den 83-åriges dankort op af hendes pung, der lå i en taske. Det må have lykkes tricktyvene at aflæse kvindens pinkode, mens hun handlede. For kortet blev efterfølgende misbrugt for 15.000 kr. 

Den 83-årige beskrev tricktyvene som:
A: Mand, Kropsbygning: Kraftig, Hårfarve: Sort, Talte: Dansk med accent
B: Kvinde, 25-30 år, Kropsbygning: Spinkel, Hårfarve: Sort, Hårlængde: Langt

Politiet efterforsker nu sagen for at forsøge at finde frem til de to tricktyve. Borgere, der har bemærket de to personer på Nørre Torv i Ringsted omkring kl. 17.00 tirsdag, bedes kontakte politiet på tlf. 114.

Tricktyveri af mobiltelefon – Nørregade, Ringsted
Onsdag den 10/7 kl. 1300 fik politiet anmeldelse fra af en frisørsalon, at der omkring kl. 12.00 var kommet en udenlandsk mand ind i butikken med en seddel i hånden, hvorpå der stod et navn. Manden havde spurgt på gebrokkent engelsk, hvor chefen var, hvortil frisøren havde svaret, at han var alene i forretningen, hvorefter manden gik igen. Kort efter opdagede frisøren, at nu manglede en Iphone X fra disken og mistænker manden for at have taget den.

Manden beskrives som: Østeuropæisk af udseende, 45-50 år, 170 cm, Kropsbygning: Fedladen, Hudfarve: Hvid, Hårfarve: Sort, Hårlængde: Kort, Yderligere kendetegn: udstående øjne, Talte: Fremmedsprog, Iført: sort T-shirt

Flygtede fra vigepligtsuheld– Jyllandsgade/Søgade, Ringsted
Onsdag den 10/7 kl. 1850 skete et uheld i et kryds, da en personbil, der kørte ad Søgade mod nord og ud i krydset ved Jyllandsgade uden at orientere sig, hvor den ramte en bil, der kørte ad Jyllandsgade mod vest. Bilen, som var årsag til uheldet, standsede ikke efter påkørslen, men kørte væk fra stedet ad Jyllandsgade mod øst. Føreren af den anden bil, en 29-årig mand fra Ringsted, kom ikke til skade ved uheldet, men blev meget forskrækket. Han holdt og sundede sig lidt, hvorefter han ringede til politiet og anmeldte uheldet. Politiet fik senere på aftenen oplysninger om, at den bil, som havde været indblandet i uheldet, var blevet set i den sydlige del af Ringsted. Politiet fandt frem til bilen, der med stor sandsynlighed havde været indblandet i uheldet. Bilen havde skader, som svarede til det sted, hvor den havde ramt den 29-åriges bil. Politiet tog kontakt til ejeren af flugtbilen, for at få klarlagt, hvem der havde kørt bilen i forbindelse med uheldet. Sagen efterforskes nu videre af politiet, der skal afhøre en mulig mistænkt i sagen.

Vidner der har overværet uheldet onsdag aften ved Søgade i Ringsted C, og som har oplysninger i sagen bedes kontakte politiet på tlf. 114.

Udenlandsk butikstyv anholdt – Klosterparks Alle, Ringsted
Lørdag den 13/7 kl. 1550 kom en anmeldelse fra en tøjforretning i Ringsted Outlet, hvor en vagt havde tilbageholdt en udenlandsk butikstyv, der havde stjålet 24 Lacoste poloshirt til en værdi af 11.760 kr. En medgerningsmand var flygtet fra stedet. En medarbejder i butikken var blevet opmærksom på tyveriet, da hun fra baglokalet så på overvågningen, at to mænd var ved at putte tøjet ned i en såkaldt ”russerpose”. Det vil sige en pose som er lavet til at snyde alarmsystemet. Politiet kom frem og traf den mistænkte, en 31-årig mand fra Rumænien, der blev sigtet og anholdt for tyveriet, som han erkendte. Han blev taget med til politistationen, hvor han blev afhørt med tolk. Han blev søndag fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Roskilde, hvor han fik en straksdom på 40 dages fængsel og en udvisning af Danmark med indrejseforbud i 6 år. 

Alvorlig trafikulykke – Nordre Ringvej, Ringsted
Mandag den 15/7 kl.14.45 skete et alvorligt sammenstød imellem en bil og en motorcykel, der begge køre på Ringvejen. Personbilen, som blev ført af en 67-årig mand fra Odense, foretog en U-vending på vejen, og stødte i den forbindelse sammen med en 35-årig mand fra København, der kom kørende på motorcykel med en kvindelig passager bagpå. Føreren af motorcyklen kom alvorligt til skade som følge af uheldet, og blev fløjet i helikopter til Rigshospitalet i kritisk tilstand. Den kvindelige passager blev kørt til sygehuset til behandling, men slap fra uheldet med skrammer og en hjernerystelse. Føreren af bilen kom ikke til skade ved ulykken. Der blev rutinemæssigt udtaget blodprøver af de to parter i uheldet. En bilinspektør lavede en undersøgelse af ulykkesstedet, der skal være med til at belyse omstændighederne omkring ulykken. Ringvejen var spærret på strækningen mellem Nørregade og Klostervangen, mens redningsberedskabet arbejdede. Trafik og busser blev derfor ledt uden om Nordre Ringvej, og vejen blev åbnet igen omkring kl. 17.00. Motorcyklisten er stadig i kritisk tilstand og indlagt til behandling, og de pårørende er underrettet.

Tricktyveri – Søndre Parkvej, Ringsted
Onsdag den 17/7 kl. 1409 havde 73-årig kvinde fra Ringsted været ude at handle i Super Brugsen på Nørretorv. På vej hjem traf kvinden to udenlandske mænd, som fulgte med ind i en opgang på Søndre Parkvej. Mændene skabte forvirring ved at tale til hende på et fremmed sprog og ”puffe” lidt ind i hende, mens de viste en adresse på et stykke papir til den 73-årige. De to mænd stod tæt på kvinden, der pludselig bemærkede, at hende pung var væk. Den 73-årige så at den ene mand havde pungen liggende oven på sin arm, og hun bad om at få den tilbage. Manden gav hende pungen igen, hvorefter de to forlod opgangen og gik ud til en lille personbil, som de kørte væk fra stedet i. Herefter opdagede den 73-årige, at hendes dankort manglede, og hun skyndte sig at spærre kortet, men da var allerede hævet 140 kr. Herefter meldte kvinden sagen til politiet, der sendte en patrulje hjem til den 73-årige for at afhøre hende til sagen. Politiet undersøgte sagen og fandt frem til, at de to mænd havde stået bag kvinden ved kassen i Super Brugsen, hvor de kan have afluret hendes pinkode. Herefter må de være fulgt efter kvinden til Søndre Parkvej, hvor de opsøgte hende og franarrede hende dankortet. 

De to mænd beskrives som: 

A: Mand, Ikke etnisk dansker af udseende, 25-30 år, 175-180 cm, Kropsbygning: Kraftig, Hudfarve: Brun, Hårfarve: Sort, Hårlængde: Kort, Talte: Fremmedsprog, Iført: Langærmet opsmøget sort trøje, sort kasket, blå cowboyshorts, skæg, blå sko

B: Mand, Ikke etnisk dansker af udseende, 25-30 år, 170-180 cm, Kropsbygning: Spinkel, Hudfarve: Brun, Hårfarve: Sort, Hårlængde: Kort, Yderligere kendetegn: Skæg omkring munden, Talte: Fremmedsprog, Iført: Blå cowboybukser, kasket, sort langærmet trøje, sorte sneakers.

Vidner som har bemærket de to mænd enten ved Søndre Parkvej omkring kl. 14.00 eller ved Nørretorv omkring kl. 13.00 onsdag, og som har yderligere oplysninger omkring de to, bedes kontakte politiet på tlf. 114.

Vigepligtsuheld – Klosterparks Alle, Ringsted
Onsdag den 17/7 kl. 1643 på parkeringspladsen ved outletcentret skete et uheld, da en 29-årig mand fra Odense kørte i sin bil, hvor han blev ramt 47-årig mand fra Sverige ikke overholdt sin ubetingede vigepligt, men fortsatte frem og ramte den 29-årige. Der skete kun materiel skade, men politiet kom frem for at skrive rapport om vigepligtsforseelsen. Den 29-årige bilist som blev ramt havde dog ikke noget kørekort, så han blev sigtet for kørsel uden førerret.

HT/Midt- og Vestsjællands Politi

Flere nyhedsfilm